Index Vakbarát Hírportál

Egész Európa az MTV-t nézi

2012. szeptember 27., csütörtök 10:45

Egy közelmúltban megjelentetett tanulmány adatai szerint az európai műsorszolgáltatók kínálatában szinte mindenütt szerepel a Music Television és a Disney Channel. A Discovery Channel a harmadik legkeresettebb csatorna.

A Digital TV Research nevű médiakutató cég szerint az MTV műsorát sokkal több európai műsorszolgáltató kínálatban meg lehet találni, mint bármely más csatornát. A második helyezett Disney Channel és a harmadik Discovery mögött is nagy tolongás. A felmérésből kiderül, hogy az MTV-t 123 európai kábel- és műholdas szolgáltató kínálatban lehet megtalálni, a Disney-t 122, a Discovery-t pedig 121 kínálja az előfizetőknek. Az első ötben a National Gaographic (120) és az Eurosport (115) is megtalálható.

A Digital TV Research 34 ország 152 szolgáltatóját vizsgálta. A kínálatukban megtalálható 238 csatorna közül mindössze 67, azaz 28 százalék sugároz HD-ben. A jelentést összeállító Simon Murray szerint nincs olyan csatoprna jelenleg, ami minden európai szolgáltató kínélatában jelen van, az MTV 81 százalékos oenetrációja viszont jelentősnek tekinthető. Mindössze 24 olyan tévécsatorna van, amit a szolgáltatók legalább fele belepakolt valamelyik csomagjába.

Rovatok