Index Vakbarát Hírportál

Klubrádió: A médiatanács hibázott

2012. november 26., hétfő 19:50

A Klubrádió szerint semmilyen bíróság nem mondta ki, hogy nem sugározhatnak Tatabányán és Esztergomban, azt viszont igen, hogy olyan pályázatot írt ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, "amit nem lehetett szabályosan kitölteni". A rádió hétfőn adott ki közleményt, amiben a hatóság szombati kommünikéjére reagál. A médiatanács ebben azt közölte: jogerős bírósági döntés következtében több mint egy hónapja nincs sugárzási jogosultsága a két vidéki frekvencián a Klubrádiónak.

A Klubrádió hétfőn azt írta: legutóbb az esztergomi és tatabányai frekvenciák újrahasznosítására kiírt pályázatot nyilvánította eredménytelennek a médiatanács, mert senki sem nyújtott be alakilag helyes pályázatot. "Ezúttal azért alakult így az eredmény, mert a hatóság olyan pályázati feltételeket fogalmazott meg, amelyek betartása nem volt lehetséges" - fogalmaz a rádió. A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy a médiatanács által hibásan szerkesztett formanyomtatvány kijavítása eredményezett egyedül alaki érvénytelenséget, "amelyért a felelősség a hatóságot terheli, a jogkövetkezmények viszont a Klubrádiót sújtották".

A rádió szerint a megoldás kizárólag a médiatanács hozzáállásán múlik. Úgy vélik: a hatóságnak kárenyhítési kötelezettsége is van az ügyben. A Klubrádiót is terheli hasonló kötelezettség - közölték -, aminek azzal tud eleget tenni, ha türelmesen folytatva az adást bevárja a médiatanács korrekt intézkedését. A médiatanács szombaton közölte, hogy jogerős bírósági döntés következtében több mint egy hónapja nincs sugárzási jogosultsága két vidéki frekvencián a Klubrádiót működtető médiavállalkozásnak.

Rovatok