Index Vakbarát Hírportál

Megalakult a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete

2012. november 30., péntek 15:45

A magyar rádiós piac vezető szereplőinek részvételével novemberében megalakult a magyarországi Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete, aminek az elnöke Turi Árpád, a Class Fm vezérigazgatója lett. Az alapító tagok: Class Fm, Gazdasági Rádió, Info Rádió, Jazzy Rádió, Juventus Rádió, Magyar Katolikus Rádió, Klasszik Rádió, Lánchíd Rádió, MTVA, Music Fm. A RAME a tagok befizetéseiből finanszírozza működését.

A szervezet fő céljai az iparági integráció segítése, a piaci szereplők érdekképviselete és érdekérvényesítése, legfontosabb feladata pedig a rádiós hallgatottság-mérés körül kialakult helyzet megnyugtató rendezése lesz. A kutatást végző céget pályázat útján választja ki az Egyesület még 2012-ben.

A most létrejött összefogás az iparág válasza az elmúlt évek során fokozatosan kialakult szerkezeti problémákra. Az alapítók szándéka szerint az Egyesület hatékony működéssel tud hozzájárulni ahhoz, hogy a szakma értékeivel ne csak a hallgatók, de a reklámpiac szereplői, valamint a politikai és gazdasági döntéshozók is tisztában legyenek.

A frissen megalakult szervezet szakmai programjának és alapszabályának kialakításában figyelembe vette a Helyi Rádiók Országos Egyesülete szempontjait és ajánlásait, így elmondható, hogy jelenleg a hazai rádiós piac 95%-ának képviseletét lefedi a kezdeményezés.

Rovatok