Index Vakbarát Hírportál

Közösségi hálós valóságshow indul hamarosan

2013. április 26., péntek 13:48

A @SummerBreak című amerikai valóságshow a hagyományos tévés formátum helyett a Twitteren, a Tumblren, a YouTube-on és az Instagramon látható majd, napi 24 órában.

Az ambiciózus projekt gyártója az a The Chernin Group nevű médiacég lesz, aminek tulajdonosa, Peter Chernin a Twitter igazgatótanácsának tagja és nem mellesleg a Tumblr egyik legnagyobb befektetője is. Az egyik amerikai telefontársaság támogatásával készülő valóságshow-ban nyolc nyári héten át követhetik a nézők első egyetemi évüket elkezdeni készülő amerikai fiatalok sorsát.

Az idán nyáron bemutatkozó műsor Los Angeles nyugati részén játszódik majd, a tévés formátum korlátaitól eltérően nem heti vagy napi 40 percben, hanem 24 órában, hiszen a szereplői élik az életüket, amit folyamatosan dokumentálnak, elsősorban a Twitteren. A @SummerBreak elindításával a Twitter észrevehetően elmozdul a főleg csak szöveges mikroüzenetek közzétételétől a mozgóképes tartalom terjesztése felé, amit a Vine nevű, maximum hat másodperc hosszú videókat (tulajdonképpen hangos animgifeket) megjelenítő szolgáltatás megvásárlásával kezdett el.

Nem ez az egyetlen, már nem a tévébe tervezett, de onnan érkező új projekt, amit a nagy közösségi szolgáltatók indítanak be idén. A Comedy Central tévécsatorna a YouTube-on rendez egy humorfesztivált április legvégén, a Fuse nevű kábeladó pedig szintén a Twitterre tervez egy sorozatot a közeljövőben. Az amerikai tévék közönsége folyamatosan öregszik, a fiatalokat mér nem lehet egy Helyszínelőkkel vagy sztártáncos műsorral megfogni, így a gyártók egyre inkább a 14-25-ös generációt érdeklő platformok és tartalmak felé fordulnak.

A @SummerBreak formátuma, az azonnali és élő történések lekövetése gyártási szempontból kifejezetten előnyös, hiszen a forgatás és az adás képernyőre kerülése között nem telik el több hónap, mint egy tévés reality esetében, ráadásul a producerek élőben kutathatják le az egyes szereplők népszerűségét és pillanatok alatt változtathatnak a műsoron, ha kell.

Rovatok