Index Vakbarát Hírportál

Havas 150 millióért árulja a soha meg nem nyitott médiaiskoláját

2013. június 5., szerda 09:45

A kispesti Ady moziban kívánt Havas Henrik médiaiskolát és konferenciatermet létrehozni, de hiába fektetett bele 100-200 millió forintot, az oktatási intézmény akkreditáció hiányában ­az­óta sem nyílt meg.

A Bors úgy tudja, hogy a 835 négyzetméteres műemlék épületet 2001-ben 12,5 millió forintért vásárolta meg Havas Henrik. A műsorvezető nagyjából 100-200 millió forintért felújította a mozit annak reményében, hogy ott nyithatja meg médiaiskoláját, de az épület a mai napig üresen áll.

"A vevő, a Média Menedzser Oktató Kft. vállalta, hogy az ingatlant kizárólag oktatási célokra használja, és ennek érdekében saját költségén beruházásokat végez, amelyeket 2002. december 31-ig befejez. Az önkormányzat visszavásárlási jogot kötött ki, ha a vevő nem tesz eleget a vállalt kötelezettségeinek. A visszavásárlási jogot a földhivatal 2003 szeptemberében törölte" – közölte a lappal a XIX. kerületi önkormányzat sajtóosztálya.

Havas Henrik a Borsnak nem kívánt arról nyilatkozni, hogy a vételi szerződésben vállaltakkal ellentétben miért nem működik még az oktatási intézmény. A lap viszont úgy tudja, hogy a tulajdonos Média Menedzser Oktató Kft. a cégbírósági papírok alapján felszámolás alatt áll, Havas pedsig évek óta meg akar szabadulni az ingatlantól.

Egy 2010-es hirdetés szerint 150 millió forintért akarta átadni új gazdájának a többemeletes komplexumot, de azóta sem talált rá vevőt, holott egy ingatlanügynök szerint a Kós Károly tervezte házrész - a Barátok köztből is ismertté vált épületegyüttesnek a tagja - akár 250 millió forintot is érhet.

Rovatok