Index Vakbarát Hírportál

A tűzijáték verte az Istvánt, a királyt

2013. augusztus 21., szerda 12:21 | aznap frissítve

A köztévé húsz percen át a legnézettebb tévé volt Magyarországon. Aztán amikor elült a petárdák és rakéták zaja, jött István, Koppány és az RTL közvetítése, úgyhogy helyreállt a világ rendje.

Az augusztus 20-i tévés versenyfutás nagy nyertese, legalábbis nem egészen félórán át a köztévé volt: a kedd este legnézettebb műsorának ugyanis a 21:00-kor kezdődő tűzijáték közvetítése bizonyult. Nincs ezen mit csodálkozni, az ünnepi tűzijáték az eddigi években is a legnézettebb műsorszámok közé tartozott, vélhetően akkor is ezt nézné a tévénézők nagy többsége, ha a riválisok kemény pornót vagy Cobra 11-t, esetleg Bud Spencert adnának vele párhuzamosan.

Az, hogy a köztévé mennyire nem érdekli az embereket, az a tűzijáték előtti és utána következő műsorok alig mérhető nézettségéből világosan kiderül. Míg a zenés durrogtatás a 18-49-es kereskedelmi célcsoportban 30-32 százalékos közönségarányt ért el, az előtte vetített Felszállott a Páva és a lecsengető Erkel-opera az öt százalékos közönségarányt sem érte el.

Az RTL Klub István a király-közvetítése a tűzijáték után kezdődött (21:20), és 28-29 százalék környékén teljesített, megverve a Tv2 Valami Amerika 2 című filmjét (12 százalék) és Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című háborús filmjét is (kb 6 százalék), pedig utóbbiban Christopher Waltz Oscar-díjat érően (fekete) komédiázik, Brad Pitt pedig a filmtörténet egyik legviccesebb jelenetét rögtönzi a film végefelé.

A Tv2 kínjaira gyógyír a Tények 25 százalékos teljesítménye lehet, ami a nap harmadik legnézettebb műsorszámának bizonyult.

Rovatok