Index Vakbarát Hírportál

Az ATV-hez megy Somogyi Zoltán

2013. augusztus 31., szombat 14:58 | aznap frissítve

Somogyi Zoltán politikai elemző szeptember 2-tól az ATV a Fórum című betelefonálós műsorát vezeti felváltva Krug Emíliával, Somos Andrással és Vicsek Ferenccel – tudta meg a Népszabadság.

Somogyi szerint azért kérték fel, mert  a műsor mostantól kicsit más lesz, mint korábban, lesznek elemzői-politikusi beszélgetések is, ez pedig olyan műsorvezetőt igényel, mint ő. Azt mondja, nem tart attól, hogy „ha esetleg szélsőséges vélemény, vagy a politikai múltjával, Dávid Ibolyával, illetve az UD Zrt.-üggyel kapcsolatos megjegyzés hangzik el a műsorban, azt ne tudná kezelni”.

A Political Capital volt vezetője 2010-ben az MDF kampányfőnöke volt, a párt akkor már nem tudott nagyobb eredményeket felmutatni, pozitív kampányt igértek Bokros Lajossal fémjelezve. Az elemző nevét kapcsolatba hozta Almássy Kornél akkor független országgyűlési képviselő a titkosszolgálatokat és az MDF-et is átszövő UD-üggyel: állítólag Dávid Ibolyával együtt azon tanakodtak, kit lehetne zsarolni a megfigyelési adatokat tartalmazó CD-vel. Somogyi emiatt feljelentést is tett Almássy ellen, és jogerősen büntetőpert is nyert, a politikust eltiltották a további ilyen jogsértésektől.

Rovatok