Index Vakbarát Hírportál

Csak a Pesti Est marad

2013. október 7., hétfő 11:24

Az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. felfüggeszti az országos Est Lapok magazinok kiadását – írja az emasa.hu. A cégcsoport azzal indokolta döntését, hogy az ingyenes – kizárólag a reklámokból fenntartott – lapcsalád az utóbbi évben veszteségesen működött a beszűkült magyar hirdetési piacon, és a hagyományosan legerősebb év végi időszak előrendelései sem azt jelzik, hogy jelenleg gazdaságosan működtethető lenne.

A döntés a fővárosban megjelenő Pesti Est működését nem érinti, a lap a jövőben is a megszokott formátumban jelenik meg. Az országos programokat az est.hu és a mobilEST-en kereshetik a felhasználók. Mint ismert, az Est Media idén januárban megszüntette a budapesti EXIT Magazin kiadását is,

Az Est Media tavaly 1,071 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az előző évi 1,26 milliárd forint után. Adózás utáni vesztesége 3,24 milliárd forintra nőtt a 2011. évi 2,22 milliárd forintról. A veszteség növekedése a társaság értékelése szerint a Sziget Kft.-részesedés, valamint a nem médiatevékenységhez kapcsolódó más befektetések értékesítése kapcsán elszámolt árfolyamveszteségnek tudható be.

Rovatok