Index Vakbarát Hírportál

Eladhatják a Sanoma Budapestet

2013. december 10., kedd 14:36

Eladó lehet Magyarország egyik legnagyobb kiadóvállalata, a Sanoma Media Budapest - írja a Marketing&Media. A cég eladásáról nem először cikkeznek, az viszont újdonság, hogy ezúttal az egyik legkomolyabb érdeklődőnek a Közép-Európában idén komoly expanzióba kezdő Burda Internationalt tartják.

A cikk szerint nagy kérdés, hogy egészben vagy darabokban tudják majd eladni a tavaly 17,7 milliárdos bevételt produkáló médiacéget. A vevőjelöltek között lehet a Lapcomot megvásárló és a Borsot kiadó Kurens Press Media Kft., de a Magyar Telekom és a Telenor is érdeklődik. Igaz, utóbbiakat elsősorban a Sanoma digitális üzletága érdekelheti. Állítólag az érdeklődők között van "egy kínai, a hazai kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló médiacég is".

A legkomolyabb vevőjelöltnek mégis a Burda International tűnik, amely a világ 17 országában aktív, összesen 290 magazinjuk és 2400 alkalmazottjuk van. Nemrég ők vették meg a Sanoma több mint 30 lapot kiadó romániai cégét. Aztán bejelentették, hogy az a Margaret Ann Dowling lesz a kiadó regionlis igazgatója, aki dolgozott korábban a Hearst Sanoma Kft.-nél, később pedig a Marquard Media igazgatója volt, azaz jól ismeri a Sanomát és a magyar piacot is.

A Sanoma nemrég indított hírműsoráról ebben a cikkünkben olvashatnak.

Rovatok