Index Vakbarát Hírportál

Mindenhonnan az MTI hírei dőlnek

2014. január 21., kedd 15:57

A közszolgálati adókon kívül 27 magánrádió is az ő hírblokkjaikat használja, mert olcsók.

A közszolgálati adókon kívül is sok, összesen 27 rádió használja az MTI Hangos Hírek szolgáltatását hallja a helyi szerkesztők által összeállított hírek helyett - írja az átlátszó.hu. Az oldal közérdekű adatigénylést nyújtott be az MTV-hez. A válaszból kiderül, hogy az MTI hírblokkjait használja többek között a budapesti Juventus Rádió, a székesfehérvári Fehérvár Rádió, ahogy a vajai Ha-Jó Rádió.

Az MTI hírei szólnak Mezőtúron is (Pont Rádió), továbbá Cegléden (Cegléd Rádió), Szolnokon (Amadeus Rádió), Baján (Bajai Rádió), Miskolcon (Csillagpont Rádió), Békéscsabán (Csaba Rádió), Érden (Rádió Érd), Kiskunfélegyházán (Sirius Rádió), Kecskeméten (Gong Rádió), Salgótarjánban (Rádió Focus), Kapuváron (Juventus Rádió Kapuvár), és még jónéhány rádióban. Több előfizető rádió több frekvencián is sugároz, a kecskeméti Gong Rádiónak például hat frekvenciája van.

Az átlátszó.hu szerint ennek az az oka, hogy ez a megoldás sokkal olcsóbb, mint saját hírszerkesztőket alkalmazni, az MTI szolgáltatása ugyanis az előfizetőknek napi maximum 17 hírblokkot biztosít, 20 ezertől 100 ezer forintig terjedő havidíjért. 

Rovatok