Index Vakbarát Hírportál

Nem csökken jelentősen a foci-vb nézettsége

2014. június 30., hétfő 16:37

Míg az első teljes héten a Brazíliában rendezett labdarúgó világbajnokságot nehéz volt megverni a nézettségi versenyben, a második héten már megcsappant a magyar nézők érdeklődése, igaz, nem jelentős mértékben. A hírműsorok versenyét továbbra is a TV2 nyeri, hiába lett politikusabb az RTL Híradója.

A június 23-29 között eltelt időszak legnézettebb műsora a kereskedelmi célcsoportot tekintve az Excsajok szelleme című vígjáték lett (RTL Klub, június 29., este 8), 448 125 nézőt érdekelt. A második helyre a Barátok közt egyik epizódja futott be (390 143) a vb-ről pedig a vasárnap délutáni Hollandia-Mexikó meccs hozta a legmagasabb számot 376 488 nézővel. Ha a közönségarányt nézzük viszont, akkor három focimeccs áll az élen. A teljes lakosság körében az első két helyen Barátok közt-epizódok állnak (998 476 és 964 830 nézővel), a harmadik pedig egy Tények-adás lett 928 724 nézővel. 

Ennél sokkal érdekesebb képet mutat a napi bontás. 18-49-ben a kora délutáni sávot érdemes figyelni, hiszen a reklámtörvény bejelentése óta az RTL Klub Híradója minden nap a megszokottnál hosszabb blokkban foglalkozik a kormánypárttal, és ennek előbb-utóbb le kellene csapódnia a lakosság körében. Ehhez képest a Tények nyerte az öt hétköznapot és a vasárnapot is, csak szombaton tudott föléjük kerekedni az RTL Klub hírműsora. A különbség viszont csökkent, a múlt heti 5-7 százalék helyett csak 3-4 százalékos, kedden pedig mindössze 0,1 százalék volt - izgalmas lesz megnézni a vb utáni adatokat.

A teljes lakosságot nézve továbbra is nyomasztó a Tények fölénye, itt az egész hetet nyerték, ráadásul úgy, hogy a közönségarányban 10 százalékos is volt az előnyük - ezzel a sportműsorok sem tudták felvenni a versenyt. Az RTL viszont minden estét megnyert, azaz a tipikus magyar néző délután leginkább bulvárhírekre vagy focira kíváncsi, de fél nyolckor átkapcsol az RTL Klubra és este tízig stabilan ott is marad- kivéve az Édes Élet pár epizódját, amivel a TV2 meg tudta verni az RTL-t és a foci-vb-t is.  

Rovatok