Index Vakbarát Hírportál

Alföldi a legértékesebb celeb

2014. július 2., szerda 06:54

A Forbes magyar kiadása először készített listát a legértékesebb magyar hírességekről. Első helyen Alföldi Róbert végzett, tőle alig lemaradva Kovács Ákos lett a második. A legértékesebb női celebritás, egyben az összesített lista ötödik helyezettje Liptai Claudia lett. Alföldi Róbert szerint 

Ha az ember következetesen hiteles, az előbb-utóbb kifizetődő. Mint kiderült, szó szerint is. Ha mered vállalni azt, aki vagy, azt megérzik az emberek.

A Nemzeti Színház korábbi igazgatója úgy lett a legértékesebb a Forbes listáján, hogy nem foglalkozik saját imázsának, márkájának építésével, bár azt már megtanulta, hogy mire mondjon igent és mire nemet. A lap a legértékesebb női és férfi celebet is címlapra tette, így a Forbes magyra kiadása júliusban kétfajta borítóval jelenik meg: egyiken Alföldi Róbert, a másikon Liptai Claudia szerepel. 

A lista első 5 helyezettje:

1.       Alföldi Róbert

2.       Ákos

3.       Frei Tamás

4.       Friderikusz Sándor

5.       Liptai Claudia

A lista elkészítéshez a GFK Hungária 400 fős online paneljén elvégzett Sztár-Monitor kutatásának friss adatait használta a lap. A rangsor összeállításánál az ismertségi, kedveltségi és az ún. burn out faktort vették figyelembe, azaz kb. azt, mennyire unják már az emberek az adott arcot. 

Ezután a celebvilág működését belülről is ismerő szakembereket kértek meg rá, hogy 10-es skálán pontozzák a lista szereplőinek profizmusát, tartalmasságát és pénztermelő képességét. Végül a Forbes szerkesztőségének is volt egy szavazata. A lista felerészben a GfK kutatásának eredményéből, felerészben a szakértői és szerkesztőségi szavazatokból állt össze.

Rovatok