Index Vakbarát Hírportál

Elnémul a Twitter, ha a vb-n büntetőhöz készül valaki

2014. július 4., péntek 14:52

A mikroblog-szolgáltató szerint az üzenetek számából utólag is meg lehet állapítani, mikor rúgtak 11-est a brazil labdarúgó-világbajnokságon.

A Twitteren pont úgy visszatartja a lélegzetét mindenki, mint a tévé előtt, ha egy játékos éppen tizenegyesrúgáshoz áll oda, írja a Mashable. A Twitteren megjelenő, vb-témájú üzenetek számának drasztikus visszaeséséből jutottak erre a mikroblognál, pedig ha minket kérdeznek, ingyen megmondtuk volna nekik. Amint a játékos elrúgta a labdát, és az vagy a hálóban, vagy valahol másutt kötött ki, a Twitteren elszabadul a pokol, és mindenki kiírja magából a feszültségét/frusztrációját, aztán a következő 11-esnél minden megismétlődik.

A Twitter tegnap közzétett értékelésében azt is megemlítik, hogy az egy percre jutó, legmagasabb üzenetszám a vb alatt 388 985 volt, ezt szombaton sikerült abszolválni, a Brazilia–Chile meccs büntetőpárbajának utolsó 11-esét követően. Az alábbi grafikonon pont ezt a meccset ábrázolták, de a minta minden hosszabbítással és 11-esekkel befejeződő meccsre érvényes – sőt, a mérkőzések alatt rúgott büntetőkre is.

Rovatok