Index Vakbarát Hírportál

Kinevezték a Blikk új főszerkesztőjét

2014. augusztus 8., péntek 12:48

A Népszabadsághoz távozó Murányi Marcell helyére az eddigi főszerkesztő-helyettes Kolossváry Balázs ugrott be augusztus 4-től, írja az mmonline.hu.

Kolossváry Balázs 1998-ban a sportrovatnál kezdett a Blikknél. 2003-tól átment a szórakoztató rovathoz előbb rovatvezető helyettesként, majd rovatvezetőként. 2005-2006 között vezető szerkesztői pozíciót töltött be a Blikknél, majd 2014. augusztus 4-ei kinevezéséig nyolc éven át volt a napilap helyettes főszerkesztője.

A Blikket korábban vezető Murányi Marcell vette át a Népszabadság és a hozzá kapcsolódó online portál főszerkesztői pozícióját augusztus 3-tól. Murányi Marcell 2006 óta töltötte be a Blikk csoport főszerkesztői pozícióját. A Blikk, a Vasárnapi Blikk, a blikk.hu, a laphoz tartozó állandó és időszakos mellékletek, mobilos tartalmak és applikációk tartoztak az irányítása alá.

Júniusban döntött a Népszabadság Zrt. rendkívüli közgyűlése, hogy augusztus 3-tól a Blikk volt főszerkesztője, Murányi Marcell veszi át a Népszabadság főszerkesztői feladatait. Murányi Marcell 2006-ban lett a Blikk főszerkesztője, korábban a lap megbízott főszerkesztőjeként dolgozott, azt megelőzően pedig két évig főszerkesztő-helyettese volt. Pályafutása a Ringier Kiadónál 2002-ben a Vasárnapi Blikk felelős szerkesztőjeként kezdődött. Korábban a Mai Nap főszerkesztőjeként dolgozott.

Rovatok