Index Vakbarát Hírportál

Dési János váratlanul távozott a Népszavától

2014. augusztus 18., hétfő 11:48 | aznap frissítve

Dési János hétfőn váratlanul távozott a Népszavától, ahol 1996 óta dolgozott. 2002 óta a lap főszerkesztő-helyettese volt. A 49 éves újságíró ezt írta ki a Facebook-oldalára:

Kedves barátaim, az élet úgy hozta, hogy 18 év után elhagy a Népszava. Nehéz, de legalább izgalmas évek voltak. Most jönnek az új kalandok.

Dési a napilap 2010. december 3-i, üres borítóját csatolta a távozás híréhez. Az Index telefonon is megkereste Dési Jánost a történtekkel kapcsolatban: az újságíró megerősítette a távozását és hozzátette: nem ő kezdeményezte a lappal valós szakítását, részleteket azonban egyelőre nem mond. Közben az Origo úgy értesült, hogy Bocskay Zsolt, a Népszava online vezetője is eljön az újságtól.

Vasárnap egyébként még jelent meg Dési-publicisztika a Népszava.hu-n

Addig jó, míg Orbán él

címmel sötétlelkű kisdiktátorozott, hogy aztán a Nemzeti Együttműködést a Hazafias Népfronthoz hasonlítsa. Dési egyébként 2013 szeptembere óta minden publicisztikáját ezzel a mondattal zárta:

Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell!

Korábban az ATV-ből is mennie kellett

Dési 2001–2011 között az ATV sztárjaként szinte egyszemélyes hajtómotorja volt az Arcélek, az Újságíróklub, a Fórum, a Civil a pályán és a Jam című műsoroknak, amiknek nemcsak műsorvezetője, de szerkesztője is volt. 2011-ben viszont távoznia kellett a közismerten baloldali tévécsatornától, miután úgy szólalt fel a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció megalakulását ünneplő rendezvényen, hogy ezt előtte nem egyeztette a munkaadójával.

A Magyar Nemzettől a Klubrádióig

Dési 1986–1991 között a Magyar Nemzet gyakornoka, majd munkatársa volt, 1991–1996 között a Magyar Hírlap munkatársa volt, 1997 és 2001 között a Nap-kelte Kereszttűz című műsorában is rendszeresen láthattuk.  2002 óta szerkesztő-műsorvezető a Klubrádióban, ahol jelenleg is szerepel a neve a műsorvezetők között.

Rovatok