Index Vakbarát Hírportál

Háttérképet fordított el az MTVA logóként?

2014. szeptember 30., kedd 19:14

Alig pár órája adtunk hírt arról, hogy az MTVA hogyan kozmetikázta az Itthon vagy – Magyarország szeretlek! című egész napos, népművelő műsorfolyamának nézettségi mutatóit, olvasónk pedig most az adás kalocsai mintás logójáról is leránthatja a leplet:

A logó feltűnően gyanús volt egy régebbi grafikai munka miatt

– írta nekünk Gábor, majd megkereste a neki ismerős, lángoló virágot ábrázoló háttérképet, és az eredeti képet tükrözve, illetve elforgatva, elküldte nekünk a végeredményt, ami kísértetiesen hasonlít a köztévé kalocsai mintás logójára.

Egy másik olvasónk arra is felhívta a figyelmünket, hogy a Kormány oldaláról letölthető logóban még az exportálás dátuma is benne maradt, ugyanezt a logót használta egyébként már tavaly is a műsor.

Az egész napos műsorfolyam nézettsége egyébként az egyes műsorsávokban alig volt magasabb 300 ezer főnél, az MTVA a részeredményeket összeadva kapta meg azt az 1,7 milliónyi embert, akiket több-kevesebb időre sikerült a tévékészülékek elé szegezniük darutollakkal, Rákay Philippel, máglyákkal és kolbászfesztivállal. Majd mindezt úgy kommunikálták:

Az egész nap eseményeit tekintve a teljes népesség 19 százaléka, 1,7 millió ember csatlakozott a televíziónak köszönhetően az eseménysorozathoz

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a népesség csaknem húsz százaléka láthatta a köztévé bizonytalan eredetű, kalocsai mintás logóját. Kérdéseinket elküldtük az MTVA sajtóosztályának. 

Rovatok