Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor beszél a legtöbbet a Híradóban

2014. október 16., csütörtök 16:27

A Nézőpont Intézett legújabb elemzésében kimutatta, hogy a politikusok közül, saját hangon Orbán Viktor jelent meg a legtöbbet az elemzett hat csatorna (TV2, RTL Klub, M1, Duna Televízió, HírTV, ATV) esti híradójában. Őt követte Szijjártó Péter és Varga Mihály, valamint Rogán Antal. Jelentős változás zajlott le viszont az ellenzéki megszólalók körében. Míg korábban Mesterházy Attila, Szél Bernadett, Vona Gábor és Szanyi Tibor is szerepeltek e listán, addig a harmadik negyedévben nem fértek be az első tízbe. A legtöbbször Szigetvári Viktor jelent meg saját hanggal, míg őt Kunhalmi Ágnes és Falus Ferenc követte.

A Nézőpont Intézet szerint többet szerepel ugyan a kormáynpárt a Híradókban, mint az ellenzék, de a „a hat vizsgált csatornán bőven az egyharmados arány felett szerepeltek az ellenzéki pártok.”

A híradók tartalmát illetően a a legtöbb megjelenést eredményező hírcsoport a baloldali pártok belső ügyeivel foglalkozott, míg a második helyen a devizahitelesek megsegítése áll 65 megjelenéssel. Augusztusra és szeptemberre viszont az önkormányzati választások vezették a témát.

A Nézőpont azt is megállapította, hogy reklámadó a kutyát sem érdekel, a legkevesebbet említett témák között volt a Híradókban, ráadásul a 19 híradásból 8, az RTL Klubon volt. A Nézőpont azt is megállapította, hogy „A csatorna kapcsán érdemes megjegyezni, hogy műsorában júniustól, vagyis a reklámadó bevezetésétől kezdve folyamatosan és jelentősen emelkedett a politikai hírek aránya hónapról-hónapra.”

Nézőpont Intézet alapítói Orbán Viktor bizalmasai.

Rovatok