Index Vakbarát Hírportál

Egykori szupermodellt is megerőszakolhatott Bill Cosby

2014. november 19., szerda 12:25

Egyre jobban dagad a legújabb hollywoodi szexbotrány, amiben a legendás komikust, az idén 77 éves Bill Cosbyt vádolják azzal, hogy pályafutása során több nőt is megerőszakolhatott. Legutóbb Janice Dickinson, egykoron a legkeresettebb fotómodellek egyike jelentette ki, hogy Cosby vele is erőszakoskodott.

Dickinson szerint Cosby 1982-ben, azt követően erőszakolta meg, hogy felajánlotta neki: segít elintézni neki egy szerepet. A most 59 éves, jelenleg tévés műsorvezetőként dolgozó Dickinson 27 éves volt, amikor a nemi erőszakra sor kerülhetett. A bejelentésre az Entertainment Tonight nevű bulvárhírműsorban került sor tegnap este.

Az egykori szupermodell szerint Cosby meghívta egy fellépésére, ahol szerepet ajánlott neki, és tanácsokkal látta el énekesnői pályáját illetően. Dickinson azt állítja, a fellépés után vacsorázni mentek, ahol Cosby egy pohár borral kínálta, és adott neki egy tablettát is, mert a nő korábban menstruációs görcsökre panaszkodott. A tabletta, mondta Dickinson, viszont nem fájdalomcsillapító volt, mert amint bevette, elvesztette az eszméletét.

Másnap reggel arra keltem fel, hogy meztelen vagyok, és nem sokkal később már arra is vissza tudtam emlékezni, hogy Cosby megerőszakolt. Tisztán emlékszem a színes fürdőköpenyére, amit levett magáról, majd rám mászott. Az egész altestem sajgott, és amikor a lában közé nyúltam, ott ondót találtam.

Dickinson 2002-es memoárjában meg akarta írni a történetet, de Cosby ügyvédjei megfenyegették a HarperCollins kiadót, így ez a fejezet kikerült a könyvből. Arra a kérdésre, hogy annak idején miért nem ment a rendőrségre, Dickinson ugyanazt válaszolta, mint az ügyben érintett többi nő: félt, hogy azt fogják mondani róla, hogy a testével akar előrébb jutni Hollywoodban.

Hétfőn egy Joan Tarshis nevű színésznő a CNN-en mesélte el, hogyan erőszakolta meg kétszer is Cosby még 1969-ben, egy másik áldozat, Barbara Bowman pedig a Washington Postban írta meg még múlt héten, hogy Cosby a nyolcvanas években elkábította és erőszakot követett el ellene. A komikus egyébként 2006-ban peren kívüli megegyezést kötött egy  Andrea Constand nevű nővel, aki nemi erőszakkal vádolta. És ez csak pár példa a Cosby ellen felhozott vádakra; összesen 16 nő állítja, hogy erőszakot követett el rajtuk, akik közül párral peren kívüli megállapodást kötött az elmúlt évek során.

Cosby ügyvédjei szerint a vádaskodások alaptalanok. Cosby renoméjának nem tett jót a kirobbant botrány, a Netflix például sürgősen levette műsoráról a 77. születésnapja alkalmából levetítésre szánt stand-up műsorát, és további tévés fellépései is veszélybe kerültek. 

Rovatok