Index Vakbarát Hírportál

Napi 3,4 percet tévéztünk úgy, hogy nem a műsort néztük

2014. december 16., kedd 17:17

A Nielsen felmérése szerint novemberben a teljes népesség átlagosan 3,4 percet fordított nem valós idejű televíziós tartalom fogyasztására, ez az idő a teljes tévéhasználat 1,1 százalékát teszi ki.  Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy az emberek egészen pici százaléka döntött úgy, hogy felvesz műsorokat és később nézi meg őket.

A legtöbb időt a 18-49 éves korosztály fordította felvett tévéműsorok fogyasztására: ők naponta 3,9 percet, a teljes televízió előtt töltött idejük 1,6 százalékát fordították visszajátszásra.

Egészen meglepően a Nielsen adatai azt hozzák ki, hogy a legnagyobb arányban olyanok néznek késleltetett adásokat, akik aktív kultúrafogyasztók, 3,2 százalékuk például már költöttek komolyzenei koncertre, és ahhoz képest csak másodikak a mozira költők 2,8 százalékkal.

A Nielsen megfogalmazása szerint a nézők legnagyobb része, azaz 27,6 százaléka „nem zenés fikció” kategóriákba tartozó műsorokat, tehát sorozatokat is néztek. Az is kiderült, hogy az időeltolásos nézőknek csak a 17 százaléka látott így reklámot.

Rovatok