Index Vakbarát Hírportál

Kezdődik a karácsony, jönnek a trilógiák

2014. december 24., szerda 08:29

Tavaly úgy kezdtem a karácsonyi tévémaraton ajánlóját, hogy "ha szenteste, akkor Igazából szerelem, és itt be is fejeződhetne a karácsonyi tévéajánló". És ez idén sincs másként, 16:20-kor a Viasat3 adja le a legkarácsonyibb filmek legkarácsonyibb filmjét, a Hugh Grant táncával turbózott Igazából szerelmet, amihez fogható azóta sem készült, ami azért nagyon durva, mert idén 11 éves  a film. Aki azt hiszi, idén ki fogja bírni a film nélkül, nézze meg az első percet:

Love Actually Hungarian intro - Igazából szerelem magyar intro

Ha a klasszikusoknak akarjuk szentelni a napot, akkor erre minden lehetőségünk megvan, az RTL ugyanis végtelenül büszke arra, hogy idén karácsonykor (ellentétben a tavalyi blamázzsal) végre leadják a Reszkessetek, betörők mind a három részét. A trilógiába szerdán 20:25-kor tudunk belekezdeni, tehát még egyszer, az RTL műsorán. 

A másik nagy, karácsonykor ledarálható filmsorozat az Indiana Jones kalandjai lesz, a tv2-n már 18:45-kor nekikezdhetünk az első résznek, de ha esetleg kicsit elbóbiskolnánk rajta, akkor sincs nagy probléma, másnap délelőtt ugyanis minden filmklasszikust meg fognak ismételni a hét folyamán. 

Amit viszont semmiképpen se hagyjunk ki, a COOL-trilógiája: karácsony három napja alatt levetítik a Nicsak, ki beszél mind három részét, a hímivarsejtek 17:10-kor kezdenek el úszni a petesejt felé a Beach Boys I Get Aroundjának dallamára, hogy megfoganjon Mickey, a kisbaba. Ezzel ügyesen el is kerüljük az HBO-n kezdődő Noét, amiben viszont le akarnak mészárolni egy újszülöttet, mégis ki akar ilyet nézni karácsonykor? (Hogy én biztos nem, azt már ebben a kritikában meg is írtam.)

Nicsak, ki beszél! (1989) Look Who's Talking | Trailer

A régi iskola kedvelői sem maradnak hoppon, 19:15-kor a dombokon át, meg a völgyek mélyén, a táj dala száll, vagyis jön A muzsika hangja az atv-n, és nem holmi Operettszínházas modernizálás, hanem a klasszikus Julie Andrews-verzió, 20:10-kor át lehet kapcsolni Zefirelli remekművére Assisi Szent Ferencről, a Napfivér, Holdnővérre az m1-re, így a Duna Wolrd Mága-showját tudjuk kibekkelni. Éjfélkor pedig jön a karácsonyi éjféli szentmise a váci Nagyboldogasszony-székesegyházból. 

A Viasattal kezdtünk, akkor ott is fejezzük be, ha valaki igazán elvakult Jane Austen-rajongó (vagy csak simán angolszakos volt), akkor 13:05-kor már az m1-en megnézhet egy portréfilmet is az írónőről, de amikor mindenki nyugovóra tért,  23:50-kor végre jöhet a jól megérdemelt Büszkeség és balítélet. A Keira Knightley-féle, nem a minisorozat, amit kritikusunk ugyan utált, de azért lehet szeretni is ezt a trágyaszagú idillt is, főleg, ha előtte megnéztük az RTL-en az Ízek, imák, szerelmeket is 22:20-kor. 

Rovatok