Index Vakbarát Hírportál

Áder János, Sas József, vagy egy kellemetlen műtét, a választás az öné

2014. december 31., szerda 11:21

A szilveszter mindig is a tévéműsorok felperzselt földje volt, és itt most nem Pörzse Sándor kilencvenes évekbeli pityókás műsorvezetéseivel próbálok viccelni, hanem tényleg ilyenkor mentek mindig azok a filmek, amiken a kereskedelmi tévék vezetői szerint jól szórakoznak azok, akik otthon maradnak, viszont nem panaszkodnak azok, akik már koraestére makonyarészegen tántorognak az utcákon. 2014 utolsó estéjén sincs ez másképp, ha szigorúan a filmkedvelő barátainknak szeretnénk valamit ajánlani, akkor pórul járnánk, viszont ha a szilveszteri erőltetett tréfarépákra van szükség, akkor megint megkapjuk az adagot.

Például szórakoztató showműsorokból lesz egy rakat, az M1 bedobja Bagit és Nacsát a Szálkával (21:25), amiről sosem tudtam, hogy miért nézzek olyan műsort, ami a címében is megakad a torkomon, aztán a TV2 fullba nyomja a kretént a Hajdu Péterrel (20:55), Kasza Tiborral (21:55) és a Sztárban sztárral (23:00), majd meglépik azt, hogy a lehető legérdektelenebb filmmel jönnek ezután, legalábbis szerintem lassan nincs ember Magyarországon, aki nem látta volna az Óvakodj a törpétőlt (01:10). És ha már ilyen műsorokról beszélünk, akkor nem lehet elmenni az ATV mellett, amin 20:10-kor begyújtják a poénpetárdákat és majdnem éjfélig Sas Maraton megy. A Comedy Central merészen Bödőcs Tibor saját, Böllérbalett standupját indítja a humor fullasztó nagyágyúi ellen (20:15), és itt lesz később az Égessük le James Francot! című műsor is (23:00), ami ugye abból áll, hogy egy híres ember híres barátai körbeveszik és elkezdenek róla kellemetlen vicceket mesélni, én tisztelgek a Comedy Central időszerű döntése miatt, bár kicsit sajnálom, hogy a nagy Sony-hack előtt készült a felvétel, mert szívesen hallgatnék vicceket arról, hogy milyen érzés egy vígjátékkal rombadönteni egy mammutcéget és megtorpedózni az Egyesült Államok és Észak-Korea kapcsolatait.

V mint, Vérbosszú - Magyar trailer (HD)

De akkor inkább beszéljük a filmekről, a napot egyértelműen a Viasat3 nyerte, mert leadják délután azt a vígjátékot, amiben egy halott apuka, vagyis Michael Keaton hóemberként tér vissza a fiához (Hóbarát - 13:15), ezt a nyugati világban körberöhögött filmet nagy trollkodás ellőni, viszont estétől tényleg jön a menő szórakoztatás, először Edgar Wright zseniális zsarufilm-paródiája, a Vaskabátok (21:00), utána pedig a hm, potenciálisan a magyar közhangulatot meglovagoló V mint vérbosszú (23:25), amivel sikerül is belépni az újévbe. Az M1 tutira megy, ott az Indul a bakterház megy (21:00), mert azt egy egész ország szereti, az RTL Klub egy kicsit béna, időutazó jacuzziról szóló vígjátékkal próbálja felvenni a harcot, a Vissza a jelenbe (21:00) hátha bejön a nyolcvanas évek fetisisztáinak. A Cool pedig azt műveli, mint minden harmadik hétvégén, leadják Az ötödik elemet (20:45), panaszkodni úgysem lehet, csirke, világjegy, stb.

A legényanya - Micsoda férfi

És éjfélkor elérkezik a legsúlyosabb dilemmája az estének, ugyanis egyszerre fog menni Áder János újévi köszöntője és a LifeNetworkön a 101 dolog, amit emberből szedtek ki, én nem is tudom, hogy az évértekelés a fontosabb, vagy az, hogyan szednek ki valakinek egy tetszőleges testüregéből két kereplőt és egy vidrát. De végülis mindegy is, mert utána a Dunán jön A legényanya azzal a sok Bélával, az HBO-n meg a nagyon régi tradíciónak számító meglepetésfilm, és kezdődhet is ugyanúgy az év, mint az idei.

Rovatok