Index Vakbarát Hírportál

Oknyomozó oldalt indít az Origo volt főszerkesztője

2015. január 6., kedd 13:53

A 444.hu oldalán jelentette be Sáling Gergő, az Origo 2014-ben távozott főszerkesztője, hogy a szintén volt origós Pethő Andrással és Weyer Balázzsal elindítja a Direkt36 nevű oldalt, aminek az oknyomozó riportok készítése lesz az elsődleges és egyetlen profilja.

Sáling azt mondta a 444-nek, sikerült annyi támogatást kapniuk, hogy el tudjanak indulni, de nemsokára egy online felületen is fognak adományokat gyűjteni. 

Az Origo volt főszerkesztője azt szeretné, hogy mélyebbre ásnának a sztorikban, és ne a már ismert pletykákra utalgassanak, hanem egyértelmű válaszokat adjanak. Az oldal profilja megengedheti majd magának, hogy ne alkalmazkodjon az éppen aktuális hírciklushoz:

Ha van egy konkrét sztori, akár egy miniszter utazásáról, egy közbeszerzésről vagy egy állami költésről, és ha ennek feltárásához egy hónap kell, akkor egy hónap lesz rá.

A Direkt36 non-profit formában fog működni, alapítványi támogatásokkal, hirdetések nélkül.

Sáling Gergő júniusban, hivatalos megállapodás szerint közös megegyezéssel távozott az Origo főszerkesztői székéből, a szóbeszéd szerint azért, mert elkezdtek Lázár János utazásainak költségéről cikkezni.

Rovatok