Index Vakbarát Hírportál

Mégis lesznek félmeztelen nők a Sunban

2015. január 22., csütörtök 10:54

A Telegraph írta meg pár napja tényként, hogy 40 év után a Sun magazin harmadik oldalán nem lesznek többé félmeztelen nők, hanem felöltöznek majd rendesen fürdőruhába vagy melltartóba. A lap három napig bírta csupasz mellek nélkül: a mai számban már ismét félmeztelen nő szerepel a harmadik oldalon.

Tegnap este egy Twitter-üzenetben már egyértelművé tették, hogy visszatér a megszokott formátum – valószínűleg egy percig sem gondolták komolyan, hogy nem így lesz. Annak ellenére, hogy Rupert Murdoch, a kiadó tulajdonosa is régimódinak nevezte ezt a hagyományt. Egyúttal azt írták, szeretnének bocsánatot kérni minden újságírótól, aki az elmúlt két napban velük foglalkozott.

Tomorrow's #Page3... pic.twitter.com/pzyZ7Qhe9N

— The Sun (@TheSunNewspaper) 2015. január 21.

A Page 3 gyakori célpontja a kritikáknak, többen is szexizmussal vádolják a szerkesztőket. Már 2012 óta kampány folyik azért, hogy az újság hagyjon fel a szexista képekkel; egy online petícióval 215 000 aláírást sikerült összegyűjteni.

Mi, magyarok egyébként természetesen ebben is jobbak vagyunk a briteknél, nálunk nem kell a harmadik oldalra lapozni a félmeztelen nőkért, a Blikk minden reggel címlapon hozza, és még csak nem is akarják beszüntetni.

Rovatok