Index Vakbarát Hírportál

Simicska kiszállt a HírTV-ből

2015. február 17., kedd 12:55

Az Mno.hu-n megjelent keddi közlemény szerint a Magyar Nemzetet kiadó NEMZET Lap- és Könyvkiadó Kft. kedden a Társaságban fennálló üzletrészének döntő hányadát a Megapolis Media Zrt., valamint a PRO-RÁTA HOLDING Zrt. részére értékesítette.

Simicska Lajos lemondott a HírTV Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról, az ő részvényeit a már emlegetett Megapolis Media Zrt. vásárolta meg. A HírTV Zrt. új igazgatósági tagja és elnöke dr. Fonyó Károly lett, a helyettese pedig a korábbi vezető szerkesztő, Tarr Péter lett.

Simicska ugyancsak a Megapolis Media Zrt.-nek és a PRO-RÁTA HOLDING Zrt.-nek adott el 25-25 százalékot a 75 százalékos Lánchíd Rádióban birtokolt iüzletrészéből, szóval még fenntartott magának egy 25 százalékos üzletrészt.

Ha ön is szédeleg a sok cégnévtől, akkor ajánljuk a cikkünket Simicska médiabirodalmáról, amiből kiderül, hogy a Megapolis Media két nappal azelőtt jegyezték be, hogy 2011-ben felvásárolt a svéd kiadójától a Metropolt. A cég egyetlen részvényese a Mahir Cityposter Kft. ügyvezetője, Fonyó Károly, Simicska Lajos munkatársa.

A rácalmási székhelyű PRO-RÁTA HOLDING Zrt. is hasonlóan Simicska-közeli cég, a Napi.hu tavalyelőtt cikke szerint a vezérigazgató a Simicskához több szálon is köthető Tóth Marianna, de a cégjegyzékből nem derül ki, hogy ki a tulajdonosa.

Rovatok