Index Vakbarát Hírportál

Új tulajdonos lehet a Mandinerben

2015. február 19., csütörtök 10:05

Szerdán már megszellőztette a heti Válasz, hogy Tombor András, az állami kézben lévő Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottsági elnöke bevásárolhatja magát a Mandinerbe, részleteket a mai lapszámban ígértek, ennél több azonban a nyomtatott hetilapból nem derült ki. 

"Régóta keresek fórumot a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) tanuló diákjaink számára, ahol kipróbálhatják magukat, és megtehetik első lépéseiket az újságírói, közírói pályán. Nincs okom elkapkodni a döntést, több eshetőség is szóba jön, köztük a Mandiner is, mely az igényes fiatal nemzedék egyik fóruma." - mondta Tombor a lapnak, nem cáfolta tehát, hogy a hír igaz lehet. A Heti Válasz felvetésére, miszerint sokan úgy fogják értelmezni ezt a lépést, hogy sajtót vásárol magának, tévedésnek titulálja. Azt mondja hozzászokott, hogy őt mindig valakinek az emberének tartják- a Válasz is hangsúlyozza, hogy az üzletember jóban van Lázár Jánossal és Gíró-Szász Andrással. Szerinte nem tudják megemészteni az újságírók, hogy valaki független is lehet.

Az Index-alapító Gerényi Gábor, a Mandiner negyedének tulajdonosa a Cink kérdésére megerősítette: szóba került Tombor esetleges tulajdonszerzése, de szó sincs megkötött üzletről. A mandineresek olyan befektetőt keresnek, aki tőkeemeléssel szállna be. A Cink arra is felhívta a figyelmet, hogy Tombor neve szóba került azon a kiszivárgott hangfelvételen, amin Csányi Sándor bankelnök az OTP UD Zrt. nevű biztonsági cégének vezetőjével beszélget.

Rovatok