Index Vakbarát Hírportál

Bródy János: még a kommunisták is okosabbak voltak az MTVA-nál

2015. március 18., szerda 10:30

„A hetvenes években a Táncdal és Sanzonbizottság döntött arról, hogy mi kerülhet be a tévébe és a rádióba, és mi nem. Most is van ilyen az MTVA-nál, csak – ahogy én hívom, az egykori Sáncdalbizottságban sokkal műveltebb és okosabb emberek ültek” – fogalmazott Bródy János kedden,  írja a Bors.  Az Artisjus, a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda „Izé” elnevezésű rendezvényén Szörényi Leventével és Novák Péterrel vett részt, ahol együttműködésre szólította fel a zenészeket.

Bródy János nem is olyan régen már összetűzésbe került az MTVA-val, amikor azt állította Facebookján, hogy az MTVA direkt hagyta ki az Ezek ugyanazok című dalát, Koncz Zsuzsa felvételről lejátszott koncertjéből.

Ezek után felszólítást kapott az MTVA-tól, hogy törölje bejegyzését, amit meg is tett, mégis beperelték. Egymillió forint kártérítést kértek, és nyilvános bocsánatkérést. Mivel pert indítók részéről senki sem jelent meg a tárgyaláson, ezért kérték a per megszüntetését, aminek a bíróság helyt adott. A perköltség az MTVA-t terheli.

Rovatok