Index Vakbarát Hírportál

A német RTL feltámasztja a Winnetou-filmeket

2015. március 23., hétfő 12:46

A német RTL igazgatósága úgy döntött, leporolják a kultikus NSZK westernfilmeket, és a Rialto Filmmel karöltve tévés rebootot forgatnak a '60-as években készült Winnetouból, írja a Hollywood Reporter. A Bild szerint három film már el is készült, karácsonykor fognak debütálni a retróra éhes német közönség előtt. A főszerepet a kortárs német filmipar sztárja, Wotan Wilke Möhring kapta meg.

Karl May vadnyugati történetei (nálunk persze Verne Gyula nyomán ő is May Károly néven futott) 50 évvel ezelőtt iszonyú népszerűek voltak Európában. Az NSZK-ban készült westernfilmekben rendszerint Lex Barker alakította az indiánokkal haverkodó Old Shatterhandet, a francia Pierre Brice pedig Winnetout. A filmjeikben olyan sztárok is felbukkantak mellettük, mint Klaus Kinski, vagy a korszak ünnepelt szexszimbóluma, Karin Dor, és a cowboyszerepekkel később hatalmas karriert befutó Terence Hill, akit ekkor persze még Mario Girottiként ismertek. Íme az 1964-es Winnetou 2 trailere:

Terence Hill és Karin Dor a Winnetou 2-ben

Azért persze a béketábor Winnetoujáról, Gojko Miticről se feledkezzünk el, aki a karrierjét szintén Lex Barker nyugatnémet westernjeiben kezdte, hogy aztán az Apacsokat, a Vadölőt meg A Nagy Medve fiait már az NDK és Jugoszlávia hegyei közt forgassa le.  

Rovatok