Index Vakbarát Hírportál

Bradley Cooper ül a főhelyen az MTV-gálán

2015. április 12., vasárnap 12:40

Vasárnap este, magyar idő szerint hétfő hajnali kettőkor rendezik meg az MTV Movie Awards-ot, azt a filmes díjkiosztót, amiről az egyik producer, Jesse Ignjatovic, a Country Musc Television Awards nevű díjkiosztó egykori producere azt mondta az Indexnek, hogy sokkal viccesebb és lazább lesz, mint az eddigiek, pedig ugye ezt a gálát soha nem a karót nyelt komolykodás jellemezte.

Ki nyer ma(jd)?

A sajtóbejáráson reprezentatívnak nem nevezhető felmérést végeztünk egyébként, és megkérdeztünk egy lengyel, egy mexikói és egy koreai kollégát, hogy kiket szeretnének nyertesnek látni az egyes kategórikában. Holtverseny esetén a mi szavazatunk kettőt ért, így alakult ki ez a végeredmény (a jelöltek listája itt olvasható):  

AZ ÉV FILMJE

A Galaxis őrzői

LEGJOBB NŐI ALAKÍTÁS

Jennifer Lawrence – Az éhezők viadala 3

LEGJOBB FÉRFI ALAKÍTÁS

Chris Pratt – A Galaxis őrzői

LEGJOBB BETOJT ALAKÍTÁS

Rosamund Pike – Holtodiglan

LEGJOBB ÚJONC

Rosamund Pike–  Holtodiglan

LEGJOBB FELSŐTEST 

Kate Upton – A csajok bosszúja

LEGJOBB PÁROS

Channing Tatum & Jonah Hill – 22 Jump Street

LEGJOBB VEREKEDÉS

Edward Norton vs. Michael Keaton – Birdman

LEGJOBB CSÓK

James Franco & Seth Rogen – Az interjú

LEGJOBB HÚBAZDMEG–PILLANAT

Miles Teller – Whiplash

LEGJOBB GAZEMBER

J.K. Simmons – Whiplash

LEGJOBB ZENÉS MOMENTUM

Miles Teller – Whiplash

LEGJOBB VÍGJÁTÉKSZEREPLŐ

Chris Pratt – A galaxis őrzői

LEGJOBB ÁTALAKULÁS

Zoe Saldana – A galaxis őrzői

A szerb származású Ignjatovic a gála előtti sajtónapon producertársaival és a díszlettervezőkkel hősiesen állta a tévéstábok és újságírók rohamát, és válaszolgattak ugyanazokra a kérdésekre. Mire odakerültem, nem jutott jobb az eszembe, mint megkérdezni, kinek jutott a legjobb hely a házban, mire a producer kicsit eltűnődött, és azt mondta, Bradley Coopernek, hiszen ő van a legközelebb a félbevágott gumicsontot formázó színpad közepéhez.

A show előkészületei egyébként novemberben kezdődtek el, akkor rakták össze a díszlet terveit, mert mindig azzal kezdik a melót. Az idei díszlet az ötvenes-hatvanas évek moziélményét igyekszik felidézni, sok rajzfilmfigurát láthatunk majd a gálán és inkább a praktikusabb vizuális poénokra helyezik a hangsúlyt, nem a parasztvakításra, mint az előző években.

A díszlet után a műsorvezető személye volt a legfontosabb, mert bizonyos elemeket hozzá kellett igazítani. Amy Schumer személye meglepetésnek tűnhet első blikkre, pedig nagyon jó választás, mert az egyik legviccesebb, igaz, a nagyközönség előtt nagyrészt ismeretlen komikusról van szó, aki stand-up-előadásai mellett egy websorozat főszereplője, és számos tévésorozatban és filmben is kapott már mellékszerepet.

A Last Comic Standing című NBC-reality 2011-es évadában negyedik helyen végzett (tehetségkutató, vicces embereknek) és azt hitte, onnan egyenes út vezet majd az A-lista felé, de erre egyelőre még várhat - a vasárnapi gála jó levezetése nagyot lökhet a karrierjén.

Schumerről Ignjatovic azt mondta, hogy imádják a humorát, a mindenkit cinkelős, az egészségesnél jóval fejlettebb önkritikával és maró gúnnyal átszőtt monológjait, és tulajdonképpen szabad kezet adtak neki. Pár sarokponton kívül nem befolyásoltuk, ő írta a szövegét, aminek java részét a főpróbán halljuk majd először, mondta a producer, amit vagy elhiszünk, vagy nem, végül is ez nem az Oscar, hanem az MTV Movie Awards, itt a jelöltek néha félmeztelenül mennek fel díjat átvenni, és ha nem lenne csúsztatott az adás (Janet Jackson egyik Super Bowl alatt kibuggyanó mellbimbója óta az élő adás az USA-ban 3-4 másodperces késleltetéssel kerül a képernyőre), a káromkodások is beleférnének a köszönőbeszédbe, szóval ha innen indulunk ki, Schumer mondhat, amit akar.

Az idei műsorban lesznek különdíjasok, akik a gála helyszínéül szolgáló Nokia Theater nézőterén, a széksorokban elhelyezett fényképes névtáblák alapján az első sorokban kapnak helyet, teljesen természetesen, ők ugyanis tuti, hogy felmennek majd átvenni a popcornosvödört formázó díjat. Ami viszont fura, hogy a három főhelyen, a legelső sor közepén Bradley Cooper, Jennifer Lopez és Scarlett Johansson kapott helyet, de mit értünk mi az ültetési rendhez és a protokollhoz. A különdíjasok egyébként: Robert Downey Jr. (Életműdíj), Sailene Woodley (Áttörő tehetség-díj) és Kevin Hart (Komikus zseni-díj), vitatkozni egyikkel sem tudunk és akarunk.

Az biztos, hogy aki a hollywoodi A-listán szerepel, vagy arrafelé tart, jelen lesz az eseményen. A díjátadók között  Miles Teller, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Channing Tatum, Joe Manganiello, Matt Bomer, Zac Efron, Emily Ratajkowski, Scarlett Johansson, Sofa Vergara, Dwayne Johnson, Vin Diesel, Bella Thorne, Chris Hemsworth és Jeremy Renner is ott lesz. A vendéglista meg olyan hosszú, hogy a nagyközönségnek tulajdonképpen nem is nagyon jut jegy, pedig ugye az az a díj, amit ők szavaznak meg, és nem egy grémium ítél oda az egyes kategóriákban.

És hogy miért éri meg celebvendégnek lenni egy ilyen bulin? A képen látható, halomnyi cucc minden jelöltnek, nyertesnek, díjátadónak és az eseményen részt vevő celebnek jár. Itt egy felsorolás a tartalomról.

A gála tehát hétfő hajnal kettőkor kezdődik, előtte viszont lesz egy vörös szőnyeges felvonulás is, ahol igyekszünk majd okosakat kérdezni a celebritásoktól, már ha odaférünk hozzájuk a rém erőszakos tévéstáboktól. 

Rovatok