Index Vakbarát Hírportál

Meggyilkoltak egy fiatal tévéproducert Líbiában

2015. április 23., csütörtök 12:35

Meggyilkoltak Líbiában egy fiatal producert, akinek a cége helyi tévéadók számára készített felvételeket a hadsereg és iszlamista milíciák bengázi összecsapásairól, írja az MTI. Mufta al-Katránit, a magántulajdonban lévő al-Anvar produkciós iroda igazgatóját fejbe lőtték a Bengázi belvárosában lévő irodájában - az AFP hírügynökségnek legalábbis ezt nyilatkozta a belügyminisztérium egyik meg nem nevezett tisztségviselője.

Egy szintén meg nem nevezett személy azt is elmondta, hogy az iroda szomszédságában lévő helyiségekben senki nem érzékelt semmi gyanúsat, amikor a gyilkosság történt, és a hatóságok nem találtak fegyvert a helyszínen vagy annak közelében.

Ez a gyilkosság első ilyen eset azóta, hogy Halifa Haftár nyugalmazott tábornok, a líbiai hadsereg több egységével tavaly májusban hadjáratot indított a Bengázi egy részét ellenőrzésük alatt tartó iszlamista milíciák ellen.

Két kormány, két parlament

A nemzetközi közösség által elismert miniszterelnök, Abdalláh asz-Száni arra kényszerült, hogy az ország keleti részén egy csonka államot irányítson, amióta a Fadzsr Líbia, azaz a Líbia Hajnala nevű iszlamista fegyveres szövetség tavaly augusztusban elfoglalta Tripolit, és önhatalmúlag kormányt alakított a fővárosban.

A nemzetközileg elismert líbiai parlament március elején kinevezte Haftárt a hadsereg főparancsnokává. A tábornok március közepén kijelentette: egy hónapon belül teljesen beveszi Bengázit.

Rovatok