Index Vakbarát Hírportál

Másfél milliárdot követel a Klubrádió a Médiahatóságtól

2015. április 24., péntek 09:14

1,4 milliárd forintos kártérítést követel a Klubrádió a Médiahatóságtól a károk miatt, amit a négy évig elhúzódó frekvenciamizéria okozott az adónak, írja a Nol.hu. A Klubrádió az 1,4 milliárdos kártérítéssel először a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordult, de a szervezet elhárította a felelősséget, így jogi útra terelték az ügyet, aminek a tárgyalása csütörtökön kezdődött. Az eset röviden:

A Klubrádió az 1,4 milliárdos kártérítést a jogellenesen szedett frekvenciadíj, a kamatok és a bizonytalanságban tartás miatti hirdetési pénzek kieséséért követeli a hatóságtól. Mivel a rádió sokáig csak ideiglenes, kéthavonta megújított műsorszolgáltatási szerződéseket kapott csak, a hirdetők a bizonytalanság miatt elmaradtak és a cég teljesen kiszorult a reklámpiacról. Az elmaradt reklámbevételek mellett a rádió jó hírének megsértése miatt kártérítés kérnek a Médiahatóságtól.

Az NMHH jogi képviselője szerint azonban már a pályázat kiírása előtt komoly adósságai voltak a rádiónak, a 95.3-as sávon pedig több embert értek el, mint a korábbin, ezért a Klubrádiónak nincs elmaradt vagyoni előnye. Sőt, az NMHH már korábban korrigálta a saját hibáját (ha hibázott egyáltalán) azzal, hogy a hatósági szerződést nem a pályázat elfogadásának évétől, vagyis 2010-től, hanem csak 2013-tól kötötték. A per júniusban folytatódik.

Rovatok