Index Vakbarát Hírportál

Két hónap múlva indul az állami sportcsatorna, napi 10 óra élő adással

2015. május 12., kedd 16:35

A tavaszi átszervezés óta nőtt a közszolgálati televíziók nézettsége, a 15 és 59 éves kor közöttiek körében az átlagnál is nagyobb mértékben - mondta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója kedden, a siófoki Media Hungary konferencián, írja az MTI.

Szabó László Zsolt azt is elmondta, hogy miközben a közszolgálati aktuális csatorna európai szinten is jónak mondható eredményt ért el, a nézők rátaláltak a Duna TV-n azokra a tartalmakra, amelyeket a korábbi főadón néztek. 

Ez vitatható, a múlt heti nézettségi adatok szerint ugyanis a Duna TV műsorai nem muzsikáltak annyira fényesen a mértékadónak számító 18-49-es korosztályban, Fábryra 56 ezer, a Mukaügyekre 30 000, a Fapadra 26 000, az On the Spotra 35 ezer néző volt kíváncsi, és az Egynyári kaland című új minisorozat 64 ezres nézettsége sem az, amit ki lehet tenni a vitrinbe, írtuk akkor. Múlt héten a nemzeti főadó legnézettebb műsora 18-49-ben a Szerencseszombat volt 81 482 nézővel (a teljes lakosságban is nyerte a háziversenyt, 411 167 nézője volt a Magyarország, szeretlek! 409 ezerjével szemben). Igen, Szabó László Zsolt a Media Hungary-n nem a mértékadónak számító 18 és 49 életév közötti nézőkről beszélt, hanem a 15 és 59 éves kor közöttieket emlegette.

Szabó azt is elmondta, hogy július 18-án indul a köztévé sportcsatornája, az M4, ami elsősorban az 5 látvány- és a 16 kiemelt sportágra figyel majd, de a műsorban helyet kapnak utánpótlás-neveléssel és szabadidővel kapcsolatos témák is. Az MTVA vezérigazgatója szerint a csatorna

napi 10 órányi élő adást kínál majd,

amit elképzelhetetlennek tartottunk, de a sportrovat egy kollégája felvilágosított minket, hogy nem sokkal július 18. után kezdődik a vízivébé és a magyar bajnokság is.

Rovatok