Index Vakbarát Hírportál

Lemondott Murányi Marcell, a Népszabadság főszerkesztője

2015. május 14., csütörtök 06:25

Murányi Marcell gázolási ügye váratlan fordulatot vett, hiszen úgy tűnik, a kerékpáros férfi a baleset után 28 nappal elhunyt.

Csütörtöki reggel lemondott  Murányi Marcell, a Népszabadság főszerkesztője.  Lépését azzal indokolta, hogy a sajtóból tudta meg, meghalt az a férfi, "aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam". Murányi a Nol.hu-n jelentette meg lemondásáról szóló közleményét. 

Mint arról a Velvet.hu is beszámolt, Murányi Marcell március 30-án hajnalban gázolta el a kerékpárost a Rottenbiller és az István utca sarkán. A Blikk egykori, a Népszabadság jelenlegi főszerkesztője a sajtóhoz eljuttatott közleményében azt állítja, hogy egyszerűen nem vette észre, hogy elgázolt valakit, nem pedig cserbenhagyta a biciklistát, és amikor észlelte, hogy az autó oldalán sérülés található, visszament a helyszínre, ahol már a rendőrök fogadták. Ez jogilag segítségnyújtás elmulasztásának tekinthető.

Az ügyben azonban újabb fordulat állt be: a Ripost online bulvármagazin kérdésére a BRFK sajtóosztálya az alábbi nyilatkozatot tette:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya eljárást indított segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt M. Gábor Marcell 48 éves budapesti lakossal szemben, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Kihallgatása során a terhére rótt cselekményt elismerte.  A kerékpáros a balesetet követően több nappal életét vesztette. A rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az áldozat a balesettel összefüggésben vesztette-e életét. Az Index.hu információi szerint a férfi a gázolás után kómába esett, amiből ezek szerint már nem ébredt fel. A halál április 28-án következett be, amiről Murányi Marcell valószínűleg nem tud, hiszen ha tudna, a tegnapi közleményben nem fejezte volna ki együttérzését az áldozatnak.

Az Atv.hu eközbenkiderítette, hogy a baleset áldozata egy ötvenes évei végén járó férfi, aki egyedül élt, szerény körülmények között, szülei már régebben meghaltak. Két sarokra lakott a baleset helyszínétől. Az Atv.hu felkereste a férfi szomszédait, akiktől megtudták, a férfi mindig kerékpárral közlekedett, gyanús is volt a lakóknak, hogy már hetek óta nem találkoztak vele, lakását pedig az utóbbi napokban elkezdték felújítani, kicserélték az ajtót, ablakokat.

Rovatok