Index Vakbarát Hírportál

NMHH: A tinik nem tudják mit gondoljanak az Éjjel-nappal Budapestről

2015. szeptember 28., hétfő 16:01

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa különböző magyarországi települések fiataljainak körében végzett arról kutatást, hogy mit és hogyan gondolnak az RTL Klub Éjjel-nappal Budapest című műsoráról. A vizsgálat alapján kiderült, hogy

Utóbbi jelenthet egyébként problémát, hiszen a készítők és a csatorna is tudatosan mossa el a fikció és valóság közti határt azzal, hogy a szereplőkre civilben is csak a sorozatban megismert karaktereikre hivatkoznak, vagyis Csóró Lali nem csak a tévében Csóró Lali, hanem a zöldségesnél, a buszmegállóban vagy a Facebookon is Csóró Lali, utóbbira rá is erősítenek azzal, hogy a szereplőknek különböző profilokat tartanak fent és azok nevében posztolnak, kommunikálnak.

A megkérdezett gyerekek egyébként 14 éven aluliaknak nem is ajánlaná a műsort, de a jelenlegi szabályozás szerint erre vagy 12 év alatt vagy 16 év alatt ad lehetőséget. 

Egyébként a legtöbb gyereknél a szülőket hidegen hagyja a műsor, vagy kifejezetten ellenzik, de olyan is akadt, akinek külön ajánlották.

Rovatok