Index Vakbarát Hírportál

Ostoba szexista beszólás Merkelnek a magyar közmédiában

2015. október 18., vasárnap 10:35 | aznap frissítve

„Európát meg kell védeni, mert Európát megtámadták”, mert Európa háborúban áll. És ebben a helyzetben Angela Merkel német kancellárnak le kellene mondania, mert ő Európa jelenlegi vezetője, és bár elvileg erre teljesen alkalmas, mégis:

mikor nyert meg háborút egy nő?

A briliáns eszmefuttatás Földi Lászlónak, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatójának a szájából hangzott el a Kossuth Rádióban.

 Földi László a köztévében
Földi László a köztévében
Fotó: MTVA

Európa természetesen a menekültválság miatt áll háborúban, egy válsághelyzetben pedig „egészen más rendtartást kell kialakítani”, és magát a válságot sem lehet kezelni szerinte addig, amíg ki nem mondják, hogy itt háború van.

Képes egy nő megnyerni egy háborút?

  • 13093
    Hamarabb, mint Földi László
  • 9482
    Nem
  • 5566
    Igen
  • 4432
    Mindennap azt csinálják
  • 3654
    Már ez a kérdés is szexista

Ami alatt persze nem az érti, hogy lőni kell. Hanem azt, hogy képesnek kell lennünk érzelmektől mentes, kristálytiszta logikájú válaszokat adni. És szerinte Merkellel az a legnagyobb baj, hogy gátja egy egységes, „a védelem logikája” szerinti koncepció kialakításának, ezért le kellene mondania, hogy megvédje Németországot és Európát.

A műsor másik vendége, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy fogalmazott: "nagy baj, ha háború van, mert az Európai Uniónak nincs hadserege, nincs felkészülve erre a helyzetre". A német kancellár lemondását szorgalmazó véleményre úgy reagált, hogy ő nem menne el eddig, mert nem látja, ki jönne Angela Merkel után, ki léphetne a helyére.

Abban viszont egyetértettek, hogy Európa külső határainak megvédése nélkül nem lehet megfékezni a jelenlegi krízist.

A migránsok hazaküldésének várható nehézségeit is hasonlóan látják a szakértők. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az ezzel kapcsolatos jelenlegi uniós előírások nem tudják betölteni a funkciójukat, mint fogalmazott, a mai jogszabályok "rengeteg jogot garantálnak a migránsoknak, és nagyon kevés jogot az államnak". Földi László ehhez azt tette hozzá, hogy a kiutasítás radikalizálódással járhat majd.

Rovatok