Index Vakbarát Hírportál

Ismét kórházba vitték Andy Vajnát

2016. január 23., szombat 10:52

A TV2 tulajdonosa, egyben a Nemzeti filmalap atyaúristene csak pár napja hagyta el azt a budai klinikát, ahol lábproblémák miatt feküdt, de ma már ismét be kellett szállítani. A mostanában már Vajna Andrásként futó producer lábát az USA-ban műtötték mostanában többször is, és a beavatkozások miatti komplikációk után jelentkeztek panaszai itthon. A Blikk szerint Vajna ugyanabban a kórteremben fekszik, ahol korábban.

A lap egy kórházi dolgozótól úgy tudja, a kormánybiztosnak újból szétnyílt a sebe a lábán, ami valamiért nagyon lassan gyógyul. 

Én úgy látom, hogy most egy kicsit rosszabb bőren van, már kevesebbet járkál, és kevesebbet mosolyog. Annyit sem, mint amikor legutóbb itt volt. Nagyon sajnáljuk, mert ez egy igen fájdalmas dolog, arról nem beszélve, hogy az egész kórházi hercehurca lelkileg is nagyon megviselheti.

A Blikk készségesen találgat, hogy vajon mi lehet Vajna baja, szerintük ez:

A lábszárfekély középkorú és idősebb emberek betegsége, de megkaphatják olyan fiatalok is, akik erősen dohányoznak. Okozhatja érelmeszesedés, de leggyakrabban valamilyen keringési, gyakran a cukorbetegség kísérő tünete. A cukorbetegség során létrejövő idegkárosodás (neuropátia) hatására idegsorvadás következik be, és miután az ideg nem látja el megfelelően feladatát, így következhet be a bőr fekélyes elváltozása.

A baktériumok elszaporodásának megelőzésére, a halálos szepszis elkerülésére antibiotikumos kezelést kap a beteg. Ha a fertőzés jelei mutatkoznak, vérrögösödést gátló gyógyszer szedése, helyi sebkezelés és kompressziós kötés is javasolt. 

Vajna a kórházban is dolgozik, több asszisztense is járt nála, korábban pedig a TV2 új igazgatója, Dirk Gerkens is tiszteletét tette a betegágynál. A filmügyi kormánybiztosnak rosszul kezdődött az év, betegsége miatt nem tudott eljutni az Aranyglóbusz- díjátadóra Los Angelesbe, ahová így csak felesége, Timi tudott elutazni a Filmalap támogatta Saul fia győzelmét ünnepelni, és ha nem lesz jobban, a február végi Oscar-gálát is ki kell majd hagynia.

Rovatok