Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz már nyáron kitömte a TV2-t

2016. január 25., hétfő 22:42

Több száz millió forint értékben vásárolt műsoridőt a TV2-n nyáron a kormány, írja a Napi.hu a bárki számára elérhető szerződéses adatok alapján. A Miniszterelnökség 2015 júniusában két szerződést is kötött a TV2 Média Csoport Kft.-vel miniprogramok, stúdióbeszélgetések, miniportrék és kisfilmek gyártására és sugárzására, ami bruttó 180 millió forintba került.

Ugyanebben az időben a Nemzetgazdasági Minisztérium 194,8 milliót hagyott ott a csatornánál A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése című program kampányfilmjeinek bemutatására. A szintén a csatorna egyik műsorán dolgozó HBL Produkció Kft. pedig 2,1 millió forintot kapott az NGM-től a CSOK népszerűsítésére és promóciós kisfilmekre.

A TV2 mellett természetesen a kormányközeli Echo TV kapott még megbízást. Az Echo Hungária TV Zrt. tavaly áprilisban a 80 milliót fizetett a ugyanúgy kisfilmek, stúdióbeszélgetések, miniportrék és miniprogramok készítésére, illetve levetítésére. Emellett az NGM 4,8 millió fizetett a Sikeresek, vállalkozók c. műsor legyártására, amiben a hónap vállalkozója díj nyerteseit mutatták be.

Rovatok