Index Vakbarát Hírportál

Andy Vajna újabb budapesti rádiót szerezne

2016. május 31., kedd 09:57

Andy Vajna már szerzett egy rádiót, ami ősszel kezdi a sugárzást a 96,4 budapesti ultra rövidhullámú frekvencián, most azonban szeretne mellé még egyet , írja a 444. Az adó neve végül Rádió 1 lesz, és állítólag vidékre is terjeszkednének, főleg, miután a Class Fm-et nem sikerült megszerezni. Több piaci forrás szerint egy, a Habony-Vajna körhöz sorolt cég hónapok óta próbálja megvenni a néhai Juventus Rádiót, a ma Sláger FM néven működő csatornát, amely a budapesti 103,9 ultrarövidhullámon fogható - írja a 444.

A történet előzménye, hogy Vajna tévéje, a TV2 korábban megpróbálta megszerezni a Sláger FM-et tulajdonló Tematic Media Group-ot, de legalábbis egy-két tévécsatornájukat. A cég négy tematikus adót működtet Magyarországon, tavaly júniusban váratlanul vették meg a Juventus Rádiót, amit ősz óta Sláger FM néven működtetnek, ezt szeretné most megszerezni állítólag Vajna. Már csak azért is, mert a két rádiója profilja jól összeegyeztethető lenne, az egyik a fiatalabbakat, míg a Sláger Fm kifejezetten az idősebb hallgatókat célozza meg.

Az érintettek azt elismerték hogy szoros együttműködésre készülnek, de üzletről, mint mondják, nincs szó. Bakai Mátyás, a Radio Plus ügyvezetője szerint a híresztelés valóságalapja a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. stratégiai együttműködése a Sláger FM reklámidejét is értékesítő-, a Sláger FM Zrt. tulajdonában lévő Trimedia Kft.-vel."

Rovatok