Index Vakbarát Hírportál

Zúdul a gyűlölet a Petőfi rádióra

2016. május 31., kedd 09:31

Nem túl lelkesek a hallgatók a megújult Petőfi rádiótól, vagy úgy is mondhatjuk, hogy mindenki utálja.

Kedves Petőfi szerkesztőség! Hány pozitív visszajelzést kaptatok a tegnapi napotok után? Végiggondoljátok? Biztos, hogy ez lesz életünk ritmusa? Van itt keresnivalótok?

Ilyen, és hasonló megjegyzések árasztják a Facebookon a megújult Petőfi rádió oldalát, ami azért sokat elmond a "finomhangolásról". Jó hosszan visszapörgettünk, de egyetlen pozitív, lelkes megjegyzést, vagy dicséretet sem láttunk, csak csalódottságot. Az emberek többsége szerint az új Petőfi szar, a legtöbben Harsányi Leventét és az új reggeli műsort támadják, és követelik vissza Buda Mártont, egy nap alatt közel kétezerrel csökkent a Petőfi rajongóinak száma a Facebookon. Közben új Facebook csoport is alakult Követeljük a régi Petőfit címen, bár egyelőre még nincs sok támogatójuk, az Eddig hallgattam a Petőfit csoportnak egy kicsivel több van. 

Rettenetesen trágya hulladék lett a rádió.

Jellemző a közmédia működésére, hogy Buda Márton állítólag úgy ment el szabadságra, hogy maga sem tudta, visszajöhet-e még. Állítólag Harsányi saját maga hívta fel Budát, hogy majd ne lepődjön meg, ha hamarosan átveszi a helyét a reggeli sávban. Végül Buda közölte a Facebookon, hogy fél év pihenőre megy.

Gratulálok a rádió vezetőségének. Jól elbaszták az egyetlen hallgatható rádiót.

- ezt persze nem Buda Márton írta, hanem egy hallgató. Buda Mártont a beszélni kissé nehezen tudó Harsányi Levente váltotta, akinek egyelőre úgy tűnik, nincs túl nagy rajongótábora. Az persze tény, hogy a nagy váltásokat soha nem szokta lelkesedés övezni a közönség részéről. 

A legtöbben azt kifogásolják, hogy semmi tájékoztatást nem kaptak arról, hogy miért is kellett változtatni a rádió struktúráján.

Kedves Petőfi Rádió! Kaphatnának a hallgatók normális, hivatalos tájékoztatót a reggeli műsorral kapcsolatban? Vagy ennyire nem volt közünk a Talpra magyar eddigi sikeréhez? Gyalázatos ez az eljárás, ahogy tegnap reggel pofára ejtettétek a hallgatókat. Bármi is a döntés oka, illett volna tudatni.

Egyébként volt némi magyarázat, én hallottam Pető Zoltán főszerkesztőt élő adásban magyarázni a rádióban, hogy alig történt változás, és a zenei kínálat pontosan ugyanaz. A kissé szakmaibb magyarázat szerint azonban valószínűleg az új Petőfin sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a bulvármédiában aktív, kereskedelmi tévékben nevelt előadók. Aki egyébként erről többet szeretne tudni, annak ajánljuk ezt a cikket.

Kedves Rádió! Végre visszajött Levi!!!!! Már régóta vártam, hogy újra itt legyen. Ő igazán eredeti és semmi mesterkéltség nincs benne! A többi konkurens rádió "sztár" reggeli műsorvezető elbújhat mellette... semmi önimádat és nagyképűség. WELCOME BACK LEVI maradj még itt sokáig a rádiózást Neked találták ki!!!

Rovatok