Index Vakbarát Hírportál

Az MTVA és a Discovery megegyezett a 2018 és 2024 közti olimpiákról

2016. június 18., szombat 17:36

Hosszú távú együttműködést jelentett be szombaton az olimpiai játékok közvetítéséről az MTVA és a Discovery Communications globális médiavállalat. A megállapodásuk a 2018-as és 2022-es téli, valamint a 2020-as és 2024-es nyári olimpiára vonatkozik, és azt biztosítja, hogy a magyar nézők minden sporteseményt láthassanak majd a magyar közszolgálati média csatornáin és az Eurosporton is, vagyis szabadon fogható és fizetős csatornákon, rádión és digitális platformokon keresztül is.

Az MTVA-nál lesznek a szabadon fogható audiovizuális és rádiós közvetítési jogok. Így szokás szerint a köztévén keresztül is eljutnak majd bárkihez a magyarok számára fontos események. A megegyezés lehetővé teszi az MTVA számára, hogy a 2018 és 2024 közötti olimpiák magyar nyelvű közvetítéseit a szomszédos országokban a helyi kábelszolgáltatók fizetős csomagjaiban, egy televízió és egy rádió csatornán is elérhetővé tegye.

Az MTVA lesz jogosult a magyar közszolgálati csatornákon az élő események után hírösszefoglaló anyagok közvetítésére is. A megállapodás a lineáris TV-csatornákon közvetített tartalmak digitális jogait is tartalmazza, áll az MTVA közleményében. Eközben az Eurosport lesz jogosult az olimpiák minden eseményének közvetítésére a fizetős csatornákon és a digitális platformokon.

A megállapodásnak köszönhetően az Olimpiai Játékok több képernyőn keresztül minden eddiginél több emberhez juthatnak majd el Magyarországon

- írják.

A 2012-es londoni játékokat több mint 7,6 millióan, a 2014-es Szocsiban rendezett téli Olimpiát pedig 6 millióan követték a közmédia csatornáin keresztül.  

A közlemény felidézi, hogy a Discovery Communications és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly júniusban 50 európai országra kiterjedő exkluzív közvetítési jogokat tartalmazó megállapodást írt alá a 2018 és 2024 között zajló olimpiai játékokra.

Rovatok