Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztették a Class FM frekvenciájára kiírt pályázatot

2016. október 13., csütörtök 14:36

A Class FM tulajdonosa által indított per befejezéséig a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság felfüggesztette az új országos rádiófrekvencia használatára vonatkozó pályázati eljárást, derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteki közleményéből.

Mint augusztus elején mi is beszámoltunk róla, Simicska Lajos hiába adta el a rádióját, és hiába reménykedett az új tulajdonos, a Médiatanács nem hosszabbította meg a Class FM frekvenciaengedélyét, ami november 19-én jár le. "Négy év óta a Class FM már egyedüliként működött a piacon. Amennyiben a Médiatanács újabb öt évre szerződést kötne a Class FM-mel, azzal konzerválná a hét évvel ezelőtti állapotok szerint kialakított feltételeket, és hátráltathatná a rádiós piac fejlődését" – indokolták korábban a döntést, amivel egy időben egy új pályázatot is kiírtak egy kibővült vételkörzetű, további 200 ezer új hallgatót is megszólító rádiószolgáltatás nyújtására.

Ahogy várható volt, az Advenio Zrt. fellebbezett a Médiatanács döntése ellen, a bíróság pedig csütörtökön úgy határozott, hogy a pályázati eljárást csak a per lezárulta után indíthatja el. Az ügy első tárgyalási napját december 21-re tűzték ki, ugyanakkor határozottan rögzítették, hogy a Class FM műsorsugárzását biztosító használati jogosultság ez év november 19-én lejár, és annak ideiglenes meghosszabbítására nem kötelezhető a Médiatanács. Ez azt jelenti, hogy a Class FM november 20-tól a pályázat felfüggesztése ellenére sem sugározhat.

A nyár során Sebestyén Balázs is azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a Morning Show-nak novemberig érvényes szerződése van a Class FM-mel. „Hogy aztán lesz-e frekvencia, amin sugározhat, azt nem tudom. Nyomasztó érzés úgy bejárni dolgozni, hogy nem tudod, mi van a háttérben, milyen alkuk mennek, ha mennek, mitől függ a folytatás. És ez nemcsak ránk, a Morning Show-ra vonatkozik, hanem arra a 30 emberre, aki ott dolgozik, és aki nem tudja, mi lesz másnap, vagy nyár végén."

Rovatok