Index Vakbarát Hírportál

A szórakoztatóipar sokkot kapott Trump megválasztásától

2016. november 9., szerda 11:40

Hollywood és a művészvilág villámsújtottan áll, és döbbentebben néz maga elé, mint Semjén Zsolt a Budapest Pride keményebb pillanataiban. Ez persze általánosítás, nem minden színész, zenész vagy író gondolja úgy, hogy Trump megválasztásával beköszönt az apokalipszis, Kirstie Alley színésznő (Nicsak, ki beszél?) a Twitterre azt posztolta, hogy ő bizony extázisban van, és csókokat hintett az éterbe:

Ecstatic xxxooo https://t.co/SBLQOXM3hp

— Kirstie Alley (@kirstiealley) November 9, 2016

Stephen Baldwin színész is sietett közzétenni, hogy ő nagyon büszke, hogy részese lehet egy ilyen lenyűgöző történelmi pillanatnak:

Soon the REAL work begins ... to #MakeAmericaGreatAgain !
Proud to have been a part of such amazing history !!@realDonaldTrump pic.twitter.com/YDWANm2YEZ

— Stephen Baldwin (@StephenBaldwin7) November 9, 2016

Cheyenne Jackson (dettó színész) igazi amerikai horrorsztorinak titulálta a ma hajnalban véget ért elnökválasztást, utalva a nálunk is vetített American Horror Story című sorozatra. 

A true American Horror Story

— Cheyenne Jackson (@cheyennejackson) November 9, 2016  

A híres Ron Burgundy legendája és a Taplógáz című filmeket rendező Adam McKay szintén a Twitteren kesergett amiatt, hogy mostantól értelmét veszti a bankfelügyelet, senkit nem fog érdekelni a klímaváltozás, agyő Obamacare, szevasz diplomácia. Frappáns üzenetet tett ki a netre a Black Mirror című sorozat alkotógárdája, amiben azt írják, hogy amit látunk, az nem egy sorozatepizód, nem marketingfogás, hanem a valóság. A sorozat egyébként arról ismert, hogy sötét, szatirikus képet fest társadalmunkról és annak jövőjéről, de egy Trump-elnökségre még ennek a producerei sem számítottak ezek szerint:

This isn't an episode. This isn't marketing. This is reality.

— Black Mirror (@blackmirror) November 9, 2016

Connie Britton, a Friday Night Lights, az American Horror Story  és a Nashville című sorozatokból ismert színésznő Trump hajára tett megjegyzést, mondván, ha már legsötétebb rémálmunkkal kell szembenéznünk, annak miért pont egy kopasz foltot eltakaró, átfésült frizurának kell lennie.

Beau Willimon, a House of Cards című sorozat alkotója, akinek fikciós története egy gátlástalan amerikai politikus elnökké válásáról szól, azt írta ki a Twitterre, hogy nem szabad csüggedni, és holnaptól minden energiát arra kell koncentrálni, hogy megakadályozzák az ország földbe állítását. 

If he wins we must get over our disbelief & dismay immediately. We use that energy starting tomorrow to prevent him from ruining the nation.

— Beau Willimon (@BeauWillimon) November 9, 2016

Katy Perry forradalomért kiált, JK Rowling brit írónő viszont kitartásra biztatja az amerikaiakat, és azt üzente nekik, hogy nincsenek egyedül. 

A harcnak akkor van vége, ha feladjátok. Tessék nagy levegőt venni, és nem elfelejteni, hogy sokan állnak mellettetek.

Ugyanezt hangsúlyozta Mark Ruffalo, a Spotlight című Oscar-díjas film egyik főszereplője, szerinte is küzdeni kell, és befejezni azt, amit elkezdtek felépíteni. 

You know what we do now? We finish building what we started and we FIGHT BACK! Lift your heads up brothers and sisters.

— Mark Ruffalo (@MarkRuffalo) November 9, 2016

Seth MacFarlane komikus, a Family Guy és az Amerikai fater alkotója, aki egyébként a Comedy Centralon Trump nyilvános égetésének műsorvezetője is volt, azt írta, hogy volt akinek nem jött be Bush, másoknak Obama, de ez most más. 

Felejtsük el azt, hogy “nem kedvelem”. Sokan őszintén rettegnek a jövőtől. Ez valami teljesen új.

Some didn't like Bush. Some didn't like Obama. But this is different. Forget dislike. Many are genuinely fearful now. This is new.

— Seth MacFarlane (@SethMacFarlane) November 9, 2016

Egy másik üzenetben azt is kilátásba helyezte, hogy akár abba is hagyja a sorozatait a Fox adón, ami Trumpot támogatta a választási kampányban. Paula Wagner, a United Artists stúdió egykori vezetője a Varietynek írt üzenetében kijelentette, hogy elszomorítja, hogy a nőgyűlölet, a szexizmus és a rasszizmus él és virul az országban. Paul Feig, a Ghostbusters-remake rendezője szerint semmi különös nem történt, csak annyi, hogy a többség egy veszélyes, középszerű férfi mellett döntött egy erős, okos nő helyett.

A Thor: Ragnarok című filmet rendező Taika Waititi félig komolyan azt twittelte, hogy tuti, hogy ő vágja-e a Thor 3-at, mert ugye lehet, hogy barna bőrű embereket már be sem engednek az országba, Issa Rae színésznő szerint pedig az volt Trump legnagyobb fegyvere, hogy senki nem vette komolyan. Stephen Colbert komikus-műsorvezető, a Late Show házigazdája ezúttal a Showtime csatornán jelentkezett élő műsorral, amit így kezdett:

A műsort egyértelműen Hillary Clinton győzelmére hegyezték ki, így Colbert elég kényelmetlenül érezhette magát, miközben egyre több államról derült ki, hogy Trump mellett tette le a voksát, viszont az előre leforgatott és leegyeztetett szegmenseket kötelező volt leadniuk - Jeff Goldblummal való interjúját a Yahoo TV egyik kritikusa terápiás kezelésnek nevezte, amiben Colbert és Goldblum egymást vigasztalta, hiszen ekkorra már tudták, hogy az új elnököt Donald Trumpnak hívják.

Rovatok