Index Vakbarát Hírportál

Az RTL leváltotta a Mediaworks eladásánál tanácsadóként feltűnő Andreas Rudast

2016. november 17., csütörtök 15:08

Az RTL-csoport mai közleménye szerint 2017 január 1-jétől Andreas Fischer lesz a cégcsoport  közép-európai és ázsiai üzletfejlesztésért és régiós menedzsmentért felelős elnökhelyettese. A posztot korábban Andreas Rudas töltötte be, aki közös megegyezéssel távozik állásából.

Rudas a jövőben az RTL-csoportnál tanácsadói szerepet tölt majd be, januártól csak az RTL Magyarországgal foglalkozik, és tagja marad az RTL Magyarország igazgatótanácsának, sőt, annak alelnökévé választják meg.

Andreas Rudas neve a hírekben legutóbb a Mediaworks eladásával kapcsolatban szerepelt, hiszen kiderült, hogy tanácsadóként segítette a korábban a Népszabadságot is kiadó vállalt tulajdonosát, a VCP-t. Erről a szerepéről megkérdeztük az RTL luxemburgi anyacégét, ezt a választ kaptuk Rudastól:

A Mediaworks az osztrák VCP egyik magyarországi cége volt. A VCP Ausztriában és több, közáp-kelet európai országban is jelen van. A vezetőség munkáját a menedzsment és a felügyelőbizottság mellet egy nemzetközi think tank (kb. szakértőkből álló tanácsadói testület) is segítette. 2014 tavasza óta vagyok a testület tagja. Évente két alkalommal ülünk össze, és a régió politikai és gazdasági fejleményeiről tárgyalunk, illetve azok hatásáról a VCP működésére. A testület nem vesz részt a VCP üzleti jellegű döntéseinek meghozatalában, így sem a Mediaworks eladásához, sem a Népszabadság bezárásához nincsen közöm.

Rovatok