Index Vakbarát Hírportál

Trump két héttel a beiktatása előtt is egy tévéműsorral foglalkozik

2017. január 6., péntek 21:38

Donald Trump éveken át a The Apprentice című üzleti valóságshow házigazdája volt, majd annak testvérsorozatát, a Celebrity Apprentice-t is ő vezette. A műsor szereplőinek (akár civilek, akár celebek), minden héten a Főnök (Trump) adott egy feladatot, amit csapatban kellett végrehajtani, majd a vesztes alakulatból valakit kirúgott. Ezt a műsort természetesen elnökként nem vezetheti tovább, hiszen lesz jobb dolga is, de ez nem akadályozza meg abban az USA 45. elnökét, akit két hét múlva iktatnak be hivatalosan, hogy a műsor új házigazdájának be ne szóljon.

A Celebrity Apprentice új évadában ugyanis Arnold Schwarzenegger a főnök, ő ugráltatja az immáron Los Angelesben buzgólkodó B-listás celebeket. A műsor első két része már adásba került az NBC-n, és a nézettsége a várakozásoknak megfelelően nem alakult valami fényesen. Ez nem olyan nagy meglepetés, mivel Trump utolsó, 2015 januárjában bemutatott utolsó évada is csak 6 millió nézőt érdekelt átlagosan, és annak ellenére, hogy Trump előszeretettel nevezte a műsort a legnézettebbnek, soha nem ért fel a csúcsra, a legjobb eredménye az első évadban volt (7. hely a toplistán), de az utolsó, nem celebes évada csak a 123. volt az év végi nézettségi listán.

Az új évad első két része egymás után került adásba, és 4,95 millió nézőt hozott, azaz a két évvel ezelőtti nézettséghez képest újabb egymilliót esett vissza, ami nagyjából normálisnak nevezhető egy ilyen régóta (2004-ben volt a premier) képernyőn lévő műsor esetében, bár ha csak a premierek számait hasonlítjuk össze, a csökkenés drámaibb (6,3 vs. 4,95 millió) Trump persze nem bírta ki, hogy a Twitteren be ne szóljon Schwarzeneggernek, és ne kárörvendjen egy sort a nézővesztés miatt - ami egyrészt ugye azért furcsa, mert nem biztos, hogy pont ezzel kellene foglalkoznia, másrészt pedig azért, mert továbbra is ő az egyik producere a műsornak, így jól felfogott érdeke lenne, hogy arról pozitívan nyilatkozzon.

Trump azt írta egyébként, hogy

Hű, a nézettségi versenyló, DJT, legyűrte (vagy megsemmisítette) Arnold Schwarzeneggert, na ennyit a filmsztárságról. És ez az ő első évada volt az én 14. évadomhoz hasonlítva. Mérjük csak össze az én bemutatkozásommal! Kasich-ot és Hillaryt támogatta, szóval kit érdekel.   

Schwarzenegger sem volt rest válaszolni, és azt írta, hogy reméli, Trump pont olyan keményen fog az elnöki feladataira is koncentrálni, mint amilyen agresszíven dolgozott a műsor nézettségén.

Rovatok