Index Vakbarát Hírportál

A Class FM halálából a Rádió 1 és a Petőfi profitált leginkább

2017. január 11., szerda 08:56

A rádiós piac átrendeződésével nem lett sokkal kevesebb rádióhallgató az országban, sőt, Budapesten még emelkedett is a számuk.

A Kreatív ismertette a TNS Hoffmann és a Mediameter decemberi kutatását, melyet a szokásosnál kétszer nagyobb, a novemberi adatfelvétellel együtt 5541 fős mintán végeztek, hogy megfejtsék, a Class FM tavaly nyáron közel 2,3 milliós hallgatótábora milyen adókhoz pártol át.

A legfontosabb megállapítás, hogy a rendszeres rádiózók összesített száma országosan másfél százalékkal csökkent, miközben Budapesten még nőtt is a számuk. 

A vizsgálat a leghallgatottabb adók rangsorát is közzétette, és ez alapján a két közszolgálati adó, a Kossuth és a Petőfi vezet (ami nem meglepő, lévén, hogy egyedül őket lehet az egész országban fogni), és nagyot lépett előre a legutóbbi kutatás óta a Rádió 1.

A további hallgatottsági sorrend egyébként: Rádió 1, Music FM, Sláger FM, Dankó Rádió, Klubrádió, Rádió Rock, Bartók, Lánchíd, Info, Klasszik, Jazzy, Karc. 

A budapesti sorrend különbözik, itt a Rádió1 és a Sláger FM lépett előre a legnagyobbat, a sorrend pedig: Music FM, Rádió 1, Sláger FM, Kossuth, Petőfi, Klub, Rock, Info, Klasszik, Bartók, Jazzy, Dankó, Lánchíd és Karc. A Morning Show-t is leigazoló Rádió 1 összesen félmillió új hallgatót szerzett országosan, a Petőfi elsősorban a vidéki hallgatók körében hódított. 

Rovatok