Index Vakbarát Hírportál

Végre! Ausztráliában is lesznek magyar híradók

2017. február 22., szerda 17:32

Sikeres és eredményes tárgyalásokat folytattak a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezetői a baráti Ausztráliában, és most már a helyi magyar közösség sem marad híradó nélkül.

"A kintlétünk alatt hét közönségtalálkozón vettünk részt, és számos helyi médium vezetőjével tárgyaltunk. A melbourne-i 31-es televíziós csatornával megállapodtunk abban, hogy heti magyar nyelvű híradót biztosítunk a számukra a jövőben" - idézte az MTI Medveczky Balázst, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. televíziós médiaszolgáltatásért felelős igazgatóját, aki így folytatta: "Eredményes tárgyalásokat folytattunk a perth-i WTV vezetőjével arról, hogy heti rendszerességgel Magyarországról szóló, angol nyelvű híradást szolgáltatunk. Ezen felül fikciós, dokumentum, zenei, és egyéb műfajú tartalmakat is elérhetővé teszünk".

És ez még nem minden! A közszolgálati médiaszolgáltató vezetői többek között

Mint arra az MTI felhívta a figyelmet, Ausztráliában közel hetvenezer magyar él, akik főként Melbournben és Sydneyben telepedtek le, Új-Zélandon mintegy hétezer lakos vallja magát magyarnak, és mostantól végre ők is a közmédia pártatlanságot szem előtt tartó, semleges hangvételű híradóiból tájékozódhatnak.

Rovatok