Index Vakbarát Hírportál

Tulajdonosa lelövi a Rádió Q-t

2017. február 23., csütörtök 14:26

"Már csak pénteken, hétfőn és kedden készül élő KeljFelJancsi!" – jelentette be műsorának végnapjait Fiala János csütörtök reggel, de nem részletezte az információt.

A rádió főszerkesztője, Bognár Éva aztán a hvg.hu-nak megerősítette a hírt, és hozzátette, hogy a leállás a teljes Rádió Q-ra vonatkozik. A kérdésekre reagálva elmondta: a frekvencia ugyan még másfél évig az övék, a tulajdonos képviselője és az NMHH közötti tisztázatlan kérdések miatt azonban felfüggesztik a sugárzást. Heteken belül az is kiderül, lesz-e folytatás.

Az NMHH a hír kapcsán azt közölte, hogy a rádió ellen amiatt indítottak eljárást, mert nem teljesítette a 2016. szeptember 5. és 2016. december 31. közötti időszakra vonatkozó kötelező adatszolgáltatást, ami minden Magyarországon bejegyzett közösségi médiaszolgáltató törvényi kötelezettsége. A rádió a végzést február 15-én vette át, egyelőre nem válaszolt rá.

"A rádió tehát semmiféle külön eljárás alatt nem áll, ezért minden további lépése, amellyel a rádió elhallgatását fontolgatja, nem a hatóság felelőssége, hanem a tulajdonos saját hatáskörébe tartozik, egyéni szabad döntésén alapul, ennek nincs köze a hatósághoz. A Rádió Q egy körzeti közösségi rádió, azaz nem fizet sem frekvencia-, sem médiaszolgáltatási díjat. A médiaszolgáltató meglévő frekvenciájának hasznosítására még 1,5 évig jogosult" – írja az NMHH.

A Rádió Q a Start Média Kft. tulajdonában van, a nevében pedig Vadas Tamás üzletember jár el.

Rovatok