Index Vakbarát Hírportál

Visszavont anyag miatt mondott fel a CNN három újságírója

2017. június 27., kedd 20:35

Távozott a CNN három újságírója, miután az amerikai hírcsatorna visszavonta múlt csütörtöki riportjukat, amely Trump egyik munkatársa, Anthony Scaramucci és egy tízmilliárd dolláros orosz befektetési alap feje közötti tárgyalásokról szólt, írja a Guardian.

A CNN szóvivője hétfőn közölte, hogy a névtelen forrásra hivatkozó anyagot a hírcsatorna visszavonta, eltűnt a CNN honlapjáról is, mivel nem felelt meg a csatorna szerkesztési irányelveinek. Tehát nem feltétlenül volt hamis az információ, hanem nem volt megfelelően alátámasztva az értesülés.

A CNN-től távozó három újságíró a Pulitzer-díjra javasolt Thomas Frank riporter, a Pulitzer-díjas Eric Lichtblau felelős szerkesztő, akit nemrég igazoltak a New York Timestól, valamint Lex Harris, az oknyomozó riportokért felelős szerkesztő, írja az MTI. Mindhárman tapasztalt újságírók.

A CNN nyilvánosan kért elnézést Trump emberétől, aki pénteken még perrel fenyegetőzött, majd a bocsánatkérés hatására megenyhült. A tweetjében úgy fogalmazott: a CNN helyesen cselekedett, ő pedig elfogadja a bocsánatkérést. "Mindenki követ el hibákat. Lépjünk tovább" – írta a pénzügyi szakember.

Az amerikai elnök persze nem hagyta ki a lehetőséget, hogy gúnyolódjon egy nagyot az ügy kapcsán, és sokadjára is a hamis hírek portáljának nevezte a CNN-t. "De mi van a többi hamis anyaggal, amit készítenek? FAKE NEWS!" – írta a Twitteren, majd megosztott egy FNN-logót (Fake News Network). Sőt, annyira belelendült, hogy hamarosan az NBC, a CBS, az ABC, a New York Times és a Washington Post is megkapta tőle a "fake news" bélyeget.

Rovatok