Index Vakbarát Hírportál

Otthon gondozott idős szülőkről szóló cikk nyerte a Minőségi Újságírásért díjat

2017. július 5., szerda 15:28

A júniusi díjat Albert Ákos, az Abcúg újságírója kapta, a Bevállalták, hogy mindenüket feladják a szüleikért című cikkéért.

A zsűri a cikk érdemei mellett azért díjazta az Abcúg cikkét, mert egy fontos társadalmi problémára, az idős szüleik ápolásáért munkájukat feladni kénytelen fiatalok helyzetére hívja fel a figyelmet, és úgy ítélték meg, Albert Ákos átfogó képet mutat be erről a kényszerhelyzetről és annak mind emberi oldaláról, mind intézményi hiányosságairól.

Főszerkesztők Fóruma múlt hónapban támasztotta felMinőségi Újságírás díját, mely 200 ezer forintot jelent a jutalmazott számára. 

Az öttagú zsűri (Ablonczy Balázs, Dudás Gergely, Kocsi Ilona, Novák Tamás, Pistyur Veronika, Weyer Balázs) kiemelt még két indexes cikket illetve videót is: egyrészt Mészáros R. Tamás cikkét a német gazdaságról, másrészt Szabó Péter, Szilli Tamás és Szőke Barna  bözödújfalui  videóriportját. Ugyancsak kiemelték még Nagy Gergely Miklósnak (Magyar Narancs) az eltűnt gyerekekről szóló félrevezető tejesdobozos kampányról szóló cikkét.

Rovatok