Index Vakbarát Hírportál

A Class FM is pályázhat a Class FM helyére

2017. augusztus 25., péntek 15:32

"Meg kell vizsgálnunk a dokumentációt és a feltételeket, de feltételezzük, hogy az NMHH az iparági normáknak megfelelően jár el, és a pályázat objektív és átlátható, így azon részt kívánunk majd venni" - így reagált Michael McNutt a jelenleg csak interneten hallgatható Class FM tulajdonosa arra a kérdésünkre, hogy pályáznak-e a Class FM korábbi frekvenciájára.

Ahogy azt korábban megírtuk, várhatóan a jövő év közepétől szólal meg újra az egykori Class FM frekvenciáján egy országos kereskedelmi rádió. A pályázati felhívást várhatóan szeptember elején teszi közzé Nemzeti Média- és Hírközlési HatóságHa egy pályázó megnyeri a tendert, akkor a médiaszolgáltatási jogosultság kezdetétől százhúsz napja van arra, hogy megkezdje az adást, így leghamarabb 2018-ban szólalhat meg a rádió.

A kereskedelmi rádiózás kezdetétől két országos csatorna volt Magyarországon: előbb a Sláger és a Danubius rádió, később pedig a Neo FM és a Class FM. A Neo pénzügyi okokból beszüntette adását, a hatóság pedig más célokra fordította a frekvenciát, így a Class FM egyedüliként maradt a piacon. A Simicska Lajos tulajdonában álló Class FM-et  2016 májusában megvette a  Sláger Rádió Zrt.  A Médiatanács 2016 augusztusában nem hosszabbította  meg a rádió frekvenciaszerződését, 2016 októberében pedig felfüggesztették a Class FM frekvenciájára kiírt pályázatot.  A Class FM tovább szól, de csak interneten érhető el.   

Rovatok