Index Vakbarát Hírportál

Megbünteti a YouTube az öngyilkost videózó vloggert

2018. január 11., csütörtök 11:27

Ha nem is gyorsan, de döntött a YouTube Logan Paul ügyében. Mégpedig úgy, hogy megszakítanak minden üzleti együttműködést a népszerű vloggerrel, aki több mint egy hete Japában levideózott egy holttestet, majd a felvételeket közzétette a YouTube-on. Szerdán még csak annyit közölt a cég, hogy Logan Paul tette nem marad következmények nélkül, de mostanra az is kiderült, hogy mik is ezek. Az egyik, hogy Paul nem szerepelhet többé a YouTube Red-en, ami a YouTube előfizetéses csatornája.

A másik, hogy a tizenötmillió követővel rendelkező  vloggert kitették a Google Preferredből, vagyis abból az elit körből, ahová a legtöbb követővel rendelkező csatornák tartoznak. (Ez tulajdonképpen egy prémium hirdetési program.) Paul továbbra is kaphat hirdetési bevételeket, de a Google által értékesített top csatornák közül kikerül, vagyis elesik egy csomó pénztől.

Ahogy az Index is megírta, a youtuber Japánban felkereste az öngyilkosok erdejeként emlegetett Aokigaharát, amely – a Golden Gate híd mellett – az egyik legkedveltebb célpontja a meghalni vágyóknak. Az internetezők főleg arra akadtak ki, hogy a 15 perces útinapló jelentős részében egy vicces sapkában jópofáskodik, majd mutogatja az egyik öngyilkos holttestét. A videó kevesebb mint 24 óra alatt több mint hatmilliós nézettséget hozott, ezután a felháborodás hatására Paul törölte, később pedig elnézést kért miatta. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok